Hz
شکل ۴-۵ :انحراف فرکانسT-Line شبکه با کنترل­ کننده PID(روش سعی و خطا)
Time(s)
Hz
شکل۴-۶ :انحراف فرکانسT-Line شبکه با کنترل­ کننده PID (روش زیگلر نیکولز)
طبق شکل (۴-۵) انحراف فرکانس T-Line شبکه حدودا ۰.۰۸ هرتز می باشد که مقدار زیادی می باشد و توانستیم با روش زیگلر­نیکولز مقدار انحراف فرکانس را مقدار اندکی کاهش دهیم و پیک آن را به ۰.۰۶ هرتز برسانیم. شکل(۴-۶).
۴-۴ بهره کنترل­ کننده کلاسیک
برای تنظیم بهره کنترل کننده کلاسیک ما از دو روش بهره می­گیریم. روش اول روش سعی و خطا می­باشد. بدین صورت که ما هر پارامتر را چندین بار تغییر می­دهیم تا به حدودی از خروجی دلخواه خود برسیم، که می تواند این روش بسیار زمان بر باشد و گاهی اوقات برای بعضی از مسائل جوابگو خروجی مناسب نیست. روش دوم استفاده از روش زیگلر نیکولز برای تعیین پارامتر­های کنترل­ کننده کلاسیک می­باشد.
مقاله - پروژه
بهره کنترل­ کننده ناحیه اول در جدول (۴-۱) و ناحیه دوم در جدول (۴-۲) آمده است:

 

 
روش سعی و خطا -۲۱۱۲.۲۳۰ -۳۲۵.۹۵۰ ۸۵۲۲.۳۲۳
روش زیگلر نیکولز ۱۸۸۰.۹۳۱۸۵۷۲۲۰۷۳ -۱۸۳.۹۹۱۴۹۸۵۳۳۶۰۱ ۹۵۲۲.۳۲۰۱۴۱۲۵۰۸۴

جدول ۴-۱: بهره کنترل­کنندهPID ناحیه اول

 

 
روش سعی و خطا ۵ ۰
روش زیگلر نیکولز ۰ ۰

جدول ۴-۲ :بهره کنترل­کنندهPID ناحیه دوم
۴-۵ مقایسه نتایج کنترل­ کننده کلاسیک با کنترل­ کننده فازی
در این قسمت ما ابتدا ساختار کنترل­ کننده فازی و تنظیم بهره فازی را تشریح خواهیم کرد و در ادامه در ارتباط با توابع عضویت و پایگاه قواعد فازی صحبت خواهیم کرد و در پایان مقایسه بین دو کنترل­ کننده کلاسیک با کنترل­ کننده فازی را انجام خواهیم داد.
۴-۵-۱ ساختار کنترل­ کننده فازی
ساختار کنترل­ کننده فازی که در شکل(۴-۷) نمایش داده شده است، که دارای دو ورودی و یک خروجی است. ورودی اول تغییرات فرکانس خروجی شبکه و ورودی دوم مشتق تغییرات فرکانس خروجی شبکه می­باشد. این ورودی­ ها وارد کنترل­ کننده فازی می­ شود و عملیات قواعد فازی و تشکیل پایگاه قواعد بر اساس دانش انسان خبره بر روی این دو ورودی صورت می­گیرد و خروجی مطلوب ما از این بلوک خارج می­ شود. در این پایان نامه کنترل کننده فازی مورد استفاده از فرم ممدانی می­باشد.
شکل ۴-۷ : ساختار کنترل کننده فازی
۴-۵-۲ بهره کنترل­ کننده فازی
بهره کنترل­ کننده فازی را می­توان هم بر اساس دانش انسان خبره و هم بر اساس روش سعی و خطا تنظیم کرد ولی بهتر است ترجیحا از تلفیقی از این دو روش استفاده شود تا هم زودتر و هم به مقدار بهینه بهتری برسیم.بهره کنترل­ کننده در جدول (۴-۳) و (۴-۴) آمده است:

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...