پایان نامه ارشد تربیت بدنی گرایش مدیریت ورزشی: تأثیر فیلم تبلیغاتی خیرخواهانه بر میزان اوکسی توسین خون و میزان بخشش ورزشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران |
تأثیر فیلم تبلیغاتی خیرخواهانه بر میزان اوکسی توسین خون و میزان بخشش ورزشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران
استاد راهنما:
دکتر فرزام فرزان
فهرست مطالب:
1- طرح پژوهش 2
1-1 مقدمه. 2
1-2 بیان مسئله. 3
1-3 ضرورت و اهمیت تحقیق 5
1-4 اهداف پژوهش 6
1-5 فرضیه های پژوهش 6
1-6 محدوده تحقیق 6
1-7 محدودیتهای تحقیق 7
1-8 تعریف واژهها و اصطلاحات 7
2- مبانی نظری و پیشینه پژوهش 9
2-1 مبانی نظری 9
2-2 پیشینه داخلی 40
2-3 پیشینه خارجی 40
3- روششناسی پژوهش 50
3-1 مقدمه. 50
3-2 طرح پژوهش 50
3-3 جامعه و نمونه آماری 51
3-4 الگوی طرح تحقیق 52
3-5 روشهای آماری 53
4- تجزیه و تحلیل یافتههای پژوهش 55
4-1 مقدمه. 55
4-2 تجزیه و تحلیل توصیفی و استنباطی یافتهها 55
4-2-1 تجزیه و تحلیل توصیفی یافتهها 55
4-2-2 تجزیه و تحلیل استنباطی یافتهها 57
4-3 یافتههای جانبی پژوهش 61
5- بحث و نتیجهگیری 63
5-1 بحث و نتیجهگیری 64
5-1-1 بررسی فرضیه اول 64
5-1-2 بررسی فرضیه دوم. 65
5-1-3 بررسی فرضیه سوم. 66
5-2 پیشنهاد برای مدیران 68
5-3 پیشنهاد برای پژوهشگران 68
جداول و نمودارها
جدول 2‑1 خلاصهای از تحقیقات پیشین 46
جدول 3‑1: الگوی طرح تحقیق 52
جدول 4‑1 تجزیه و تحلیل توصیفی یافتهها 55
جدول 4‑2: تغییرات سطوح پلاسما اوکسی توسین خون در بین ورزشکاران و غیر ورزشکاران قبل و بعد از نمایش فیلم خیرخواهانه. 58
جدول 4‑3: سطوح اوکسی توسین ورزشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران 59
جدول 4‑4: میزان بخشش ورزشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران 61
جدول 4‑5: قصد کمک مالی ورزشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران 61
جدول 5‑1 خلاصه مشخصات آزمودنیهای تحقیق 63
جدول 5‑2 خلاصه نتایج آزمونهای پارامتریک برای سنجش فرضیههای تحقیق 64
نمودار 4‑1: میزان اوکسی توسین خون ورشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران 58
نمودار 4‑2: میزان بخشش ورزشکاران در مقایسه با غیر ورزشکاران 6
چکیده
یکی از عواملی که امروزه بر روی آن تحقیقات زیادی انجام میشود عوامل فیزیولوژیکی حاکم بر رفتار و نیز عوامل رفتاری که بر فاکتورهای فیزیولوژیکی تاثیر میگذارد است. هدف از تحقیق نیمه تجربی حاضر، بررسی تغییرات میزان اوکسی توسین خون در پاسخ به فیلم تبلیغاتی موسسه خیریه و تفاوت این میزان در بین ورزشکاران و غیر ورزشکاران بوده است. همچنین مقایسه میزان کمک نیکوکارانه آنها به یک موسسه خیریه ناشناس هدف دیگر این تحقیق بوده است. دو گروه 10 نفری از دانشجویان پسر ورزشکار (سن: 3/21± 7/1) و غیر ورزشکار (سن 1/22 ± 7/1) برای این تحقیق انتخاب شدند. از شرکت کنندگان خونگیری به عمل آمده و بعد از نمایش فیلم و خونگیری مجدد میزان بخشش مالی آنان سنجیده شد یافتهها حاکی از این است که تماشای فیلم عاطفی مورد نظر میتواند اکسی توسین خون و میزان بخشندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهید. میزان این تأثیرگذاری در بین دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار یکسان بوده است. بر این اساس به نظر میرسد که میتوان از نمایش فیلمهای عاطفی برای افزایش رفتارهای بخشندگی ورزشکاران و غیر ورزشکاران به یکسان استفاده نمود.
1-1 مقدمه
از دیرباز انسان را موجودی اجتماعی تعریف کردهاند. انسان همواره به شکل اجتماعی زیسته است و تا آنجا که تحقیقات باستانشناسی نیز تأیید میکند، در هیچ دورانی بشر بهصورت انفرادی زندگی نکرده است. استاد مطهری منشأ زندگی اجتماعی انسان را امری طبیعی و فطری دانسته و مینویسد: «اجتماعی بودن یک غایت کلی و عمومی است که طبیعت انسان بالفطره بهسوی او روان است.» بسیاری از اندیشمندان نیز بر این اعتقادند که اجتماعی زیستن انسان از طبیعت او سرچشمه میگیرد و طبق نظریهی معروف ارسطو «الانسان مدنی بالطبع» انسان طبعاً اجتماعی است. انسان موجودی اجتماعی است که این اجتماعی بودن ریشه در ذات و سرشت و فطرت انسان دارد و همانگونه که انسانهای سالم و متعادل، زیبایی و پاکی و . را دوست دارند بهسوی جامعه نیز گرایش و میل دارند. ابونصر محمد فارابی نیز به این مسئله پرداخته است و او نیز انسان را ذاتاً مدنی الطبع میداند، یعنی اینکه نیاز به زندگی اجتماعی و تشکیل جامعه، در ذات و سرشت انسانها نهفته است. بنابراین تشکیل جامعه برای انسان یک امر ضروری است. برای آنکه انسان بدون زندگی و همکاری اجتماعی نمیتواند به بلوغ و مراتب کمال دست یابد. پس علاوه بر فیلسوفی مانند ارسطو که انسان را بالطبع اجتماعی میداند، دانشمند و عالم اجتماعی (فارابی) نیز به این مسئله اشاره دارد ضمن اینکه او به «نیاز» نیز بهعنوان عامل دیگر برای گرایش انسان به زندگی اجتماعی توجه دارد.
این عامل محدودکننده البته درست است ولی نباید از یاد برد که این خصوصیت فقط به انسان تعلق ندارد. برخی از انواع عالی حیوانات بهطور جمعی زندگی می کنند (مانند مورچهها و زنبورها) آنچه انسان را از این حیوانات متمایز می کند درواقع رفتار اجتماعی و فرا اجتماعی[1] اوست که شکلهای متنوعی به خود میگیرد.
رفتار فرا اجتماعی رفتار داوطلبانه خیرخواهانه بهمنظور سود رساندن به دیگران است (1) و متضمن کنش متقابل دو یا چند انسان و کمکرسانی است.
مردم غالباً در فعالیتهایی شرکت میکنند که به قیمت هزینه گذاشتن بر دوش خودشان به دیگران یاری و منفعت میرسانند. آنها داوطلب میشوند، به غریبهها کمک می کنند، رأی می دهند به سازمانهای سیاسی یا خیریه کمک می کنند، خون اهدا می کنند، به گروههای امداد میپیوندند و چیزهای دیگری که زندگی خود را برای غریبهها قربانی می کنند. بسیاری از پژوهشها تأیید میکنند که قسمت زیادی از مردم در این امور فعالیت می کنند (2).
رفتار فرا اجتماعی اهمیت بسیاری زیادی در افزایش عملکرد تیمهای ورزشی دارد و رفتارهای فرا اجتماعی ستارگان تیمهای ورزشی موجب بهبود عملکرد تیمهای ورزشی شده است مانند بهبود ضربه پنالتی که میتواند به اثرات افزایش سطوح اوکسی توسین و اثرات رفتاری وابسته به آن تفسیر شود
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1398-12-03] [ 12:56:00 ب.ظ ]
|