منابع پایان نامه درباره تضمینات تسهیلات بانکی- فایل ۳ |
ج- ارزیابی، مزایده و تخلیه: ۸۸
د- ختم عملیات اجرایی و نحوه شکایت از آن: ۸۹
مبحث دوم: شرایط وصول طلب از طریق دادگاههای عمومیحقوقی ۹۱
گفتار اول: شرایط وصول طلب به استناد تضمینات ماخوذه از مشتریان و قراردادهای داخلی ۹۱
گفتار دوم: آئین اقدامات قضائی و اجرائی از طریق مراجع قضائی(دادگاهها) ۹۲
الف- اقامه دعوی: ۹۲
ب- روش رسیدگی در دادگاه: ۹۵
ج- تجدید نظر خواهی: ۹۵
د- اجرای احکام: ۹۶
نتیجهگیری و پیشنهاد: ۹۸
نتیجهگیری: ۹۸
فهرست منابع و مآخذ ۹۹
الف:کتب ۹۹
ب: جزوات و مقالات ۱۰۰
چکیده
مقدمه:
الف- بیان مسأله و سؤالهای اصلی تحقیق
بانکداری یک فعالیت تجاری عام و اقتصادی بوده و ارتباط آن با منافع عمومی و سیاستهای دولت تفکیکناپذیر است، بانکداران ناگزیر به انجام برخی سیاستهای اقتصادی دولت مبنی بر پرداخت تسهیلات به معرفی شدگان از طرف سازمانهای دولتی هستند و از طرف دیگر بانکها به منظور جلوگیری از ضرردهی بایستی تسهیلات بانکی به مشتریان خود بدهند تا از محل سود تسهیلات پرداختی اعم از تسهیلات تکلیفی و عادی، هم هزینههای خود را درآورند و هم سودآوری داشته باشند تا به عنوان یک تاجر بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند چرا که بانکداری یک شغل تجاری محسوب میگردد و مؤید این امر بند ۸ ماده ۲ قانون تجارت است که تصدی به هر نوع عملیات صرافی و بانکی را از جمله اعمال تجاری دانسته است.
در نظریههای جدید، حقوق بانکی را در زمره حقوق حرفهای دستهبندی کردهاند و حقوق حرفهای را بدین گونه تعریف نمودهاند: «حقوق حرفهای عبارتست از رشتهای از حقوق که اعمال کسانی که به طبقه اجتماعی خاص تعلق داشته و به واسطه یک حرفه خاص و یا یک فعالیت تجاری دور هم گرد آمدهاند را مورد بررسی قرار میدهد».[۱]
با توجه به توضیحات بالا، ارائه خدمات بانکی به مردم و مشتریان توسط بانکها الزامیاست و از جمله این خدمات پرداخت تسهیلات (وام) است که مهمترین بخش فعالیت بانکی را تشکیل میدهد در راستای این نوع خدمات، نقدینگی موردنیاز مشتریان و مردم توسط بانکها تأمین میگردد تا هم فعالیتهای اقتصادی گیرندگان تسهیلات رونق یابد و هم چرخه بانک از محل کسب منفعت و سود متوقف نگردد. اما برگشت نقدینگی پرداخت شده تحت عنوان تسهیلات توأم با ریسک است. و احتمال دارد تعدادی از گیرندگان تسهیلات نخواهند اصل و متفرعات بدهی خود را مسترد نمایند لاجرم اعمال سیاستی برای بانکها لازم میآید تا ریسک ناشی از جلوگیری از عدم برگشت وجوه خود را به حداقل برسانند. به همین منظور در مقابل پرداخت تسهیلات به مشتریان، تضمین یا وثیقه میگیرند که موضوع بحث ما این بخش از عملیات بانکداری است هر چند که یک عمل فرعی نسبت به خدمات بانکی است اما بسیار مهم بوده و توجه به این بخش مایه دوام و قوام بانکداران میباشد.
- سؤالات اصلی تحقیق
به طور کلی عبارتنداز:
-
- مفهوم و ماهیت تضمینات بانکی چیست؟
-
- نحوه اخذ وثیقهها و تضمینات از گیرندگان تسهیلات بانکی چگونه میباشد؟
-
- ضمانت اجرای تضمینات بانکی هنگامی که مشتری بدهی خود را نپردازد چیست؟
- سؤالات فرعی تحقیق
اما سؤالات فرعی در این تحقیق در نظر گرفته شده که به شرح زیر بوده و در لابلای موضوعات به آنها پرداخته شده است که عبارتنداز:
-
- در بعضی از بانکها مشاهده میگردد بیش از یک نوع وثیقه یا تضمین از مشتری گرفته میشود که اصطلاحاً تغلیظ وثیقه عنوان میگردد و هر یک از وثائق اصل و متفرعات بدهی را پوشش میدهد آیا عمل بانکها در اخذ تضمینات اضافی صحیح است یا خیر؟ و بانکها چگونه میتوانند به استناد این تضمینات مطالبات خود را وصول نمایند؟
-
- با توجه به ماده ۲۸۴ق.ت که مقرر نموده برات و سفته در موعد ده روز از تاریخ سررسید، بایستی واخواست گردند در غیر این صورت حق رجوع به ظهرنویس از دارنده سلب میگردد چنانچه این موارد در بانکها رعایت نگردد آیا میتوان به استناد ماده ۲۴۹ق.ت مجتمعاً علیه ظهرنویس و متعهد اقامه دعوی نمود یا خیر؟
-
- در قراردادهای رهنی بانکها با وثائق متعدد، بعضاً ارزش رقبات (گروگانها) مشخص نمیشود و کل رقبات در مقابل کل تسهیلات ترهین میگردند وبانکها قبل از تسویه کامل بدهی، از وثائق فک رهن نمیکنند راهن نیز نمیتواند به میزانی که ملک یا مال وی در مقابل آن ترهین گردیده به بانک یا اداره ثبت بپردازد و از مورد رهن خود فک رهن بعمل آورد راهکار مناسب برای بیرون رفت از این رویه چیست؟ و چه اقداماتی میتواند هم منافع مشتری و هم منافع بانک را توامان حفظ کند و از بروز مشکلات جلوگیری نماید؟
-
- آیا تضمینات تسهیلات بانکی احصاء شدهاند یا میتوان هر نوع مال یا اسناد و یا اوراق بهادار را به عنوان تضمین وام پذیرفت یا ضمانت هرشخص یا اشخاصی را قبول کرد؟
-
- چگونه بانکها در مقابل عقودمشارکتی با مشتریان تضمین میگیرند؟
-
- آیا بانکها املاک مشاعی را به عنوان وثیقه و تضمین تسهیلات قبول مینمایند؟
-
- در شرکتهای با مسئولیت محدود، شرکا بهاندازه سرمایه خود در شرکت مسئول تعهدات شرکت هستند و در شرکت سهامیخاص نیز مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمیسهام اسمیآنها است حال اگر چنین شرکتهایی از بانک تسهیلات بانکی بگیرند و این تسهیلات بیش از سرمایه ثبت شده شرکت باشد آیا تعهد شرکت به میزان بیش از سرمایه ثبت شده صحیح است و تعهدات ضامن به تبع تعهد اصلی چطور؟
-
- آیا بانکها یک وثیقه را در دو بانک متفاوت مثلاً ملت و تجارت یا سپه در مقابل تسهیلات به عنوان تضمین قبول مینمایند؟
-
- چنانچه تعداد چند باب خانه توامان در رهن بانک قرار گیرد چگونه این اموال از طریق مزایده فروخته شده و مطالبات بانک وصول خواهد شد.
-
- زمانیکه بانک در قرارداد رهنی شرط میکند که هر گاه بدهکار دارای بدهیهای دیگری غیر از بدهی مورد نظر این قرارداد داشته باشد در صورت تسویه این بدهی نیز، فک رهن از مورد رهن مادامیکه بدهیهای دیگر وی تسویه نشود ممکن نخواهد بود آیا ماده ۷۹۰ق.م مشمول این موضوع خواهد بود و آیا این شرط صحیح است و اگر باطل است مبطل عقد نیز هست یا خیر؟
-
- .بعضی از بانکها هنگام پرداخت تسهیلات از راهن وکالتنامه بلاعزل به نفع بانک اخذ میکنند آیا این وکالتنامه ضمانت اجراء دارد یا خیر؟
-
- در ضمن قرارداد رهنی، شرط سلب حق انتقال به غیر اعم از عین و منافع برای راهن درج میشود آیا این شرط صحیح است؟
ب- فرضیههای تحقیق
فرضیههای مورد نظر به شرح زیر مطرح شده است:
-
- تضمینات اخذ شده از مشتریان، وثیقه به معنای عام بوده و لذا با مفهوم ضمان در حقوق مدنی رابطه عموم و خصوص مطلق دارد.
- با توجه به نوع تسهیلات بانکی تضمینات ممکن است وثیقه ملکی یا اموال منقول یا اسناد تجاری باشند.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 07:25:00 ب.ظ ]
|