برای دستیابی به ‌اهداف کنترلی STATCOM، داشتن یک سیگنال مرجع جبران‌‌سازی ضروری است. این سیگنال مرجع معمولا به ‌شکل جریانی و با بهره گرفتن از تئوری شناخته شده توان تولید می­ شود. روش­های ساده و سریع کنترل جریان می­توانند برای دنبال کردن مرجع­های جریانی توسط جریان­های واقعی به‌کار برده شوند. استفاده از روش­های کنترل جریانی مستلزم فرکانس سوئیچینگ بالاست که خود منجر به ‌تلفات توان قابل ملاحظه­ای می‌شوند که در کاربردهای سیستم قدرت نامطلوب است. از طرف دیگر فرکانس­های سوئیچینگ بالا و متغیر باعث بروز اثرات نامطلوب دیگری همچون تداخل الکترومغناطیسی می­شوند. تولید سیگنال‌های مرجع ولتاژی می‌تواند یک راه­حل برای دستیابی به ‌فرکانس­های سوئیچینگ ثابت و کم باشد. سیگنال­های مرجع ولتاژی را می­توان توسط روش­های مدولاسیون پهنای پالس در خروجی STATCOM ایجاد کرد. برخلاف مرجع­ جریانی، مرجع ولتاژی به ‌سادگی قابل تولید نیست. دلیل این امر آن است که هدف کنترلی معمولا دستیابی به ‌یک ولتاژ مطلوب در باس سیستم قدرت است که با ولتاژ خروجی STATCOM متفاوت می­باشد. از طرف دیگر STATCOM از طریق جذب و یا تزریق توان راکتیو بر ولتاژ باس سیستم قدرت تاثیر می­ گذارد که مقدار توان راکتیو مطلوب با توجه به‌ ولتاژ باس سیستم قدرت توسط یک جریان مرجع تعیین می­ شود. مدل متوسط ابزاری است که برای تولید سیگنال­های ولتاژ مرجع می ­تواند به‌کار برده شود. ولی قبل از آن باید بین مدل متوسط و سیگنال ولتاژ ریفرنس که باید به ‌مدولاتور STATCOM اعمال شود تا ولتاژ مطلوب در خروجی آن ایجاد گردد، ارتباطی برقرار کنیم که از آن در کنترل استفاده کنیم. یک ابزار کنترلی ساده، زاویه­ی بین ولتاژ خروجی STATCOM و ولتاژ سیستم قدرت است (زاویه­ی α). به‌وسیله­ تغییر α می­توان به ‌کنترل توان راکتیو STATCOM پرداخت.
پایان نامه - مقاله
۳-۳ مدل فازوری و DQ استاتکام
جبران‌ساز استاتیکی توان راکتیو در واقع یک اینورتر متصل به ‌شبکه می‌باشد که می‌توان با کنترل جریان‌های خروجی آن توان راکتیوی که در منبع خازنی قرار دارد را به ‌شبکه تزریق کرد. در شکل(۳-۴) ساختار کلی این جبران‌ساز نشان داده شده است.

شکل(۳-۴): ساختار کلی جبران‌ساز استاتیکی توان راکتیو
همانطور که مشاهده می‌شود می‌توان با کنترل جریان، توان راکتیو را جذب یا تزریق نمود.
پس به‌منظور کنترل توان راکتیو در این جبران‌ساز، بایستی مدل ریاضی اینورتر را در حوزه DQ استخراج نمود. در شکل(۳-۵) مدل مداری اینورتر سه فاز با فیلتر RL نمایش داده شده است.

شکل(۳-۵): مدل مداری جبران‌ساز استاتیکی توان راکتیو
براساس این ساختار، می‌توان مدل میانگین را برای طرف AC اینورتر براساس معادلات KCL برای یک مدار سه فاز بصورت ذیل نوشت:
(۳-۶)
که در آن k=a,b,c می‌باشد. و به ‌ترتیب ولتاژهای خروجی اینورتر و سمت شبکه می‌باشند.
معادله ریاضی دیگری که برای اینورتر دارای اهمیت می‌باشد، معادله ولتاژ سمت لینک dc اینورتر می‌باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...