دانلود پایان نامه درباره تحلیل وارزیابی قابهای مهاربندی همگرا با جداساز لرزه ای ... |
-
- تحلیل استاتیکی و دینامیکی
-
- تحلیل خطی و غیر خطی شامل تحلیل لرزهای
-
-
-
- تحلیل بار متحرک کامیون و برای پلها
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
-
-
-
- تحلیل P-Delta
-
- المانهای سازهای SHELL و FRAME شامل تیر ستون، خرپا و رفتار غشایی و پوستهای
-
- المانهای غیر خطی فنر و اتصال (LINK and SPRING)
-
- سیستمهای مختصات چند گانه
-
- انواع مختلف CONSTRAINT
-
- انواع مختلف بارگذاریها
تعریف نرم افزار siesmo signal:
این نرم افزار در بررسی تمامی زلزله ها بسیار مفید بوده و از ان می توان در ترسیم نمودار های زلزله ای استفاده نمود همچنین این نرم افزار ابزاری مفید در پردازش اطلاعات شتابنگارها می باشد و طیفهای بسیاری مانند طیف شتاب ، سرعت و … و بسیاری دیگر از نمودارهای مفید را به سادگی ترسیم می کند. از قابلیت های این نرم افزار می تواب به موارد زیر اشاره نمود.
-
- رسم نمودار تاریخچه زمانی
-
- رسم طیف شتاب
-
- رسم سرعت و جابجایی
-
- رسم نمودار فوریه طیف پاسخ
۱-۱۲- دامنه و قلمرو تحقیق
۱-۱۲-۱- قلمرو موضوعی
در این تحقیق موضوع بررسی ، تحلیل وطراحی قابهای مهاربندی همگرا با جداساز لرزه ای و بدون جداساز لرزه ای می باشد
۱-۱۲-۲- قلمرو زمانی
تحقیق حاضر طی مدت ۱۲ ماه از تاریخ ۰۴/۱۲/۹۲ الی ۱۳/۱۲/۹۳ به انجام رسیده است.
۱-۱۳- مشکلات و محدودیت های تحقیق
-
- این تحقیق، با محدودیتها و مشکلاتی نیز روبرو شد، که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
- به روز بودن و نو بودن موضوع و عدم انجام تحقیقات ، طراحی و اجرای این نوع سازه ها در کشور موجب عدم آشنایی با اجرای و تحقیق عینی گشته که به نوعی یکی از مشکلات این پژوهش محسوب می شود.
-
- به روز بودن و نو بودن موضوع باعث شده است که محقق با مشکل کمبود ادبیات مربوط به موضوع تحقیق مواجه شود.
فصل دوم
زلزله و مقاوم سازی
۲-۱- مقدمه
ایمن سازی سازه ها در مقابل حرکات قوی زمین با بهره گرفتن از دو روش مقاومت و جداسازی سازه از پی امکان پذیر است. در طراحی سازه با روش مقاومت فرض بر این است که نیروهای زلزله مستقیماً به سازه منتقل می شوند و چنین فرضی جهت طراحی اختیار می شود و روش دیگر جداسازی پایه بوده که یک روش طراحی مقاوم در برابر زلزله می باشد که ساختمان را در برابر خطرات ناشی از نیروهای زلزله، توسط مکانیزمی که انتقال شتاب افقی به سازه را کاهش می دهد، محافظت می کند. یکی از اهداف مطلوب در جداسازی پایه، کاهش فرکانس اصلی ارتعاش سازه به مقداری کمتر از فرکانس های غالب حاوی انرژی زلزله می باشد و هدف دیگر این سیستم فراهم کردن زمینه اتلاف انرژی و به تبع آن کاهش شتاب انتقال یافته به سازه فوقانی می باشد.
۲-۲- تعریف زلزله
زلزله حالت خاصى از تغییر شکل توده هاى سنگى است که در آن پدیده گسیختگى در مقیاس متفاوت رخ مى دهد. یا هر نوع لرزش زمین در اثر عبور امواج لرزه اى زلزله است. عامل ایجاد مواج لرزه اى پاسخ زمین به انرژى هاى اندوخته است. نظریه Elastic rebound که پس از زلزله ۱۹۰۶ سن فرانسیسکو توسط راید (Reid) ارائه گردیده و قادر است نحوه بروز زلزله را به وسیله اعمال تنش به طرفین یک گسل، به صورت ذیل توجیه نمایند: اجسام در برابر نیرو تا حد الاستیک مقاومت کرده و انرژى را در خود ذخیره مى کنند اما با افزایش تنش در بیش از حدالاستیک، سنگ مى شکند و امواج لرزه اى را آزاد مى کند و بعد به شکل اولیه خود برمى گردند. اگر این نیرو در اعماق به سنگ وارد شوند سنگ خاصیت شکل پذیر از خود نشان مى دهند. عمقى که در آن زمین لرزه رخ مى دهد زون لرزه زا (schisosphere) نامیده مى شود.
۲-۳- مشخصات زلزله
کانون ژرفى یا مرکز زلزله ( Hypocenter) یا (Focus): جایى است که در اثر گسیختگى در پوسته امواج لرزه اى آزاد مى شود. کانون سطحى زلزله (Epicenter): نزدیکترین فاصله کانون به سطح زمین است که به طور طبیعى داراى بیشترین شدت لرزش است ژرفاى زلزله (Focal Depth): فاصله بین کانون ژرفى زلزله تا سطح زمین است. فاصله زلزله: فاصله بین مرکز سطحى تا ایستگاه ثبت زلزله است.
۲-۴- زلزله ها بر پایه ژرفا به انواع زیر تقسیم مى شوند
-
- زلزله هاى کم ژرفا: با عمق کمتر از ۷۰ کیلومتر
-
- زلزله هاى با ژرفا متوسط: عمق ۳۰۰-۱۰۰ کیلومتر
-
- زلزله هاى باژرفاى بیشتر از ۳۰۰ کیلومتر
زلزله یک لرزش واحد نیست بلکه به صورت دسته اى از لرزشها ست.اگر نمودار گروه زلزله را در طول زمان رسم وجود دارد که بزرگترین لرزش است .زمین لرزه هایى قبل از لرزش اصلى Main shock کنیم یک لرزه شاخص یا را پیش لرزه و لرزه بعد از زلزله اصلى را پس لرزه گویند.معمولا پس لرزه ها فراوان ترند.
۲-۵- عوامل موثر در ایجاد زلزله
الف) زلزله هاى مصنوعى
به طور خلاصه عوامل زیر باعث ایجاد این زلزله ها مى شوند:
-
- پر و خالى کردن مخازن و دریاچه هاى سدهاى بزرگ با طول تاج بیشتر ۱۰۰ m
-
- ایجاد چاههاى بهره بردارى و تزریق آب
-
- انفجارات هسته اى
- انفجارات معادن و باربردارى از آنها به صورت برداشتن حجم زیادى از سنگها
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-09-05] [ 10:35:00 ب.ظ ]
|