۳-۴-۲- آزمایش‌های ته‌نشینی نیمه‌پیوسته
اصول طراحی تیکنر با روش نیمه‌پیوسته براساس افزایش سرعت بستر گل می­باشد. به گونه‌ای که استوانه را به صورت پیوسته خوراک دهی و سرعت افزایش بستر گل را محاسبه شد. با افزایش ارتفاع بستر گل درصد جامد افزایش یافته وبعد از یک مدت به حالت ثابت می­رسد.
این آزمایش با نرخ خوراک ورودی متفاوت انجام می­ شود و براساس نرخ خوراک ورودی تیکنر مورد نظر طراحی می­ شود. انجام آزمایش ته‌نشینی به صورت شماتیک در شکل ۳-۷ آورده شده است.]۱۸[
شکل (۳-۷): آزمایش‌های ته‌نشینی نیمه‌پیوسته]۱۸[
۳-۴-۳- آزمایش‌ها ته‌نشینی پیوسته
به منظور طراحی تیکنر به روش پیوسته به گونه ­ای عمل می­ شود که به طور مستقیم مدل‌سازی یک تیکنر است که هم خوراک ورودی و هم ته­ریز تیکنر به طور مداوم در حال کار هستند. در این حالت بستر گل قبل از باز کردن ته­ریز و خروج آن باید به حد مشخص برسد. برای ثابت نگه داشتن بستر گل در آزمایش ته‌نشینی پیوسته باید نرخ خروجی ته­ریز با نرخ افزایش خط گل یکسان باشد. انجام آزمایش ته‌نشینی به صورت شماتیک در شکل ۳-۸ آورده شده است]۱۸[.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

شکل (۳-۸): آزمایش‌ها ته‌نشینی پیوسته]۱۸[
۳-۴-۴- ساخت دستگاه آزمایش‌های ته‌نشینی پیوسته
به دلیل دقت پایین آزمایش­های ناپیوسته و طراحی نسبی تیکنر با این روش طراحی تیکنر با روش نیمه‌پیوسته و پیوسته اهمیت ویژه­ای یافته است. به منظور انجام آزمایش ته‌نشینی نیمه‌پیوسته و پیوسته و طراحی دقیق تیکنر کارخانه بازیابی آب در مجتمع سنگ آهن گل­گهر طراحی و ساخت دستگاه آزمایش ته‌نشینی نیمه‌پیوسته و پیوسته انجام شد. شمای کلی این دستگاه در شکل(۳-۹) نشان داده شده است.
شکل (۳-۹): شمای کلی دستگاه آزمایش ته‌نشینی نیمه‌پیوسته و پیوسته
به منظور ساخت استوانه اصلی و مخزن فلوکولانت این دستگاه از جنس پلکسی گلاس استفاده شد و بر روی پایه­ای در بخش نیمه صنعتی مجتمع سنگ آهن گل­گهر نصب گردید و آماده­ی انجام آزمایش­های نیمه‌پیوسته و پیوسته شد و برای انجام آزمایش­های ته‌نشینی نیمه‌پیوسته و پیوسته آماده سازی شد.

   
   

شکل(۳-۱۰): عملیات ساخت دستگاه آزمایش ته‌نشینی نیمه‌پیوسته و ناپیوسته
۳-۵- تعیین شرایط بهینه آزمایش
در سال های اخیر روش های گوناگون آزمایش­های ته‌نشینی برای مطالعه خواص ته‌نشینی مواد توسعه داده شده است. این آزمایش­ها به منظور تعیین ابعاد تجهیزات مورد نیاز تغلیظ یا زلال سازی است. برای طراحی تجهیزات عمومی ته‌نشینی، آزمایش‌ها به اثبات رسیده و داده ­های مرتبط وجود دارد]۳[.
اطلاعاتی که برای طراحی یک تیکنر نیاز است و آزمایش‌های که برای رسیدن به این اطلاعات باید طراحی شود در زیر بیان شده است]۳[:
خواص جریان
دبی جریان خوراک
چگالی ته‌ریز یا میزان شفافیت سرریز
نوع فلوکولانت، غلظت محلول و میزان فلوکولانت مصرفی
شرایط فلوکولاسیون( درصد جامد، زمان مخلوط شدن و انرژی مورد نیاز)
مساحت و عمق تانک
رئولوژی جامد ته نشین شده( برای تعیین نوع طراحی مکانیزم پاروها و گشتاور مورد نیاز برای به حرکت در آوردن پاروها )
محل نصب تجهیزات: تعیین محل های زلزله خیز، شرایط آب و هوایی، قوانین طراحی مکانیکی محلی و استفاده از طراحی خاص اولیه
۳-۵-۱- تعیین بهترین نوع فلوکولانت
تعداد فلوکولانت‌های مصنوعی بسیار زیاد است. فلوکولانت‌های مصنوعی )پلیمرهای سنتز شده( به دو دسته فلوکولانت‌های یونی و فلوکولانت‌های غیر یونی تقسیم می‌شوند. فلوکولانت‌های یونی شامل فلوکولانت آنیونی و فلوکولانت‌های کاتیونی هستند. فلوکولانت‌های آنیونی پلی‌اکریلیت‌های سدیم و آمونیوم می‌تواند ترکیبات پلیمری با اکریل آمید یا پلی‌اکریل آمید تشکیل دهند و بدین ترتیب به یکی از معمول‌ترین اشکال فلوکولانت تبدیل شوند .پلیمرهای آنیونیک دارای گروه‌های اسید سولفونیک هستند و خاصیتی که دارند این است که در سطوح پایین pH نیز آنیونی باقی می‌مانند و بار آنیونی خود را در پالپ‌های اسیدی حفظ می‌کنند اما قادر نیستند در شرایط فیلتراسیون این خاصیت را حفظ کنند ]۱۹و۲۰[.
تعیین نوع فلوکولانت به منظور رسیدن به بهترین شرایط ته‌نشینی، آزمایش‌های ته‌نشینی با فلوکولانت­های مختلف انجام شد فلوکولانت‌های مورد آزمایش فلوکولانت‌های یونی هستند که پلی اکریل آمید هایی هستند که نام تجاری این فلوکولانت‌های مختلف در جدول ۳-۸ آورده شده است. به منظور تعیین بهترین فلوکولانت چندین فلوکولانت را مورد آزمایش قرار گرفت. آزمایش‌ها به صورت ناپیوسته و در استوانه مدرج یک لیتری صورت گرفتند.
جدول(۳-۷):انواع فلوکولانت­های مورد آزمایش به متظور تعیین بهترین فلوکولانت

شماره ۱ ۲ ۳ ۴
فلوکولانت A26 ED250 G100 F140
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...