۰/۰۰۸

۰/۰۰۵

۰/۱۷

۰/۰۱۸

معنی داری

*

ns

*

ns

ns

ns

ns

ns

ns

*

*

ns

ns اختلاف معنی دار نیست.
* اختلاف در سطح ۵ درصد معنی دار است (p<0/05).
در هر ستون حروف نامتشابه وجود تفاوت معنی دار میان میانگینها را نشان میدهد.
۴-۱۰-۲- وزن و طول نسبی روده باریک
داده های جدول ۴-۱۴ نشان میدهد، وزن نسبی ایلئوم فوقانی در گروه آنتی بیوتیک به طور معنیداری در مقایسه با سایر گروه های آزمایشی در سن ۲۱ روزگی در سطح پایینتری قرارداشت (۰۵/۰>p). استفاده از آنتی بیوتیک در جیره جوجهها به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد وزن نسبی کل روده باریک را در سن ۲۱ روزگی کاهش داد (p<0/05). هرچند که در گروه های که پروبیوتیک و پری بیوتیک دریافت کرده بودند وزن نسبی کل روده در مقایسه با گروه های شاهد، چای کامبوچا و چای سبز بطور غیر معنیداری کاهش نشان داد. طول نسبی ایلئوم تحتانی در جوجههای تغذیه شده با پری بیوتیک به طور معنیداری نسبت به گروه شاهد در ۲۱ روزگی در سطح بالاتری بود (۰۵/۰>p). علاوه براین، طول نسبی ایلئوم تحتانی در گروه آنتی بیوتیک بترتیب در مقایسه با گروه پری بیوتیک بصورت معنیدار (p<0/05) و گروه های شاهد، پروبیوتیک، چای سبز و چای کامبوچا بطور غیر معنیدار کاهش نشان داد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

برطبق جدول ۴-۱۵، بین گروه ها به لحاظ آماری اختلاف معنی داری در سن ۴۲ روزگی مشاهده نگردید. اگرچه جوجههای تغذیه شده با آنتی بیوتیک از وزن و طول کل روده باریک پایینتری برخوردار بودند. همچنین گروه های که پروبیوتیک و پری بیوتیک دریافت کرده بودند طول کل روده باریک نسبت به دیگر گروه ها افزایش نشان داد.
نتایج توماس و همکاران (۲۰۰۷) نشان داد که استفاده از سطوح ۵/۰ و ۱ درصد چای سبز در جیره جوجههای گوشتی در سنین ۱ تا ۲۱ روزگی اثری روی وزن نسبی ارگانهای گوارشی و دستگاه رودهای نداشت، اما طول روده در پرندگان تغذیه شده با سطح ۵/۰ درصد چای سبز بطور معنی داری کاهش نشان داد.
افزایش در طول روده کوچک میتواند نشان دهنده کاهش در دسترسی مواد مغذی باشد و در این صورت سطح بزرگتری در مسیر معده-رودهای برای جذب مواد مغذی احتیاج میباشد. همچنین کاهش در طول روده میتواند به سبب افزایش در فراهمی مواد مغذی و یا کاهش اثرات مضر باکتریها باشد. احتمال دارد کاهش طول نسبی در گروه آزمایشی آنتیبیوتیک به دلیل اثرات ضد میکروبی و کاهش فعالیت میکروارگانیسمها باشد. در مقایسهای که بین جوجههای گوشتی عاری از میکروب (Germ-free) و جوجههای معمولی صورت گرفت مشخص شد که میکروفلور روده نه تنها باعث افزایش توده روده میگردند، بلکه در حضور میکروبهای روده سرعت جایگزینی سلولهای بافت روده تا ۴۰ درصد افزایش مییابد (ویسک، ۱۹۷۸). این نتایج با نتایج حاصل از آزمایشات فرانتی و همکاران (۱۹۷۲) و میلز و همکاران (۲۰۰۶) که نشان دادند استفاده از آنتی بیوتیکهای محرک رشد سبب کاهش طول دستگاه گوارش جوجههای گوشتی میشود مطابقت دارد. در آزمایش، پوستما و همکاران (۱۹۹۹) مشخص گردید که استفاده جیره ای آنتی بیوتیک محرک رشد سبب کاهش وزن و طول روده در طیور می شود.
در آزمایش پدرسو و همکاران (۲۰۰۳) باسیلوس سابتلیس سبب افزایش وزن روده کوچک شد. تعداد زیادی از محققین گزارش نمودند که بین طول روده و عملکرد پرنده رابطه مستقیمی وجود دارد به طوری که روده بزرگتر منجر به افزایش وزن زنده بدن میگردد (پارکر، ۱۹۷۴؛ ساندرس، ۱۹۹۹؛ گلدین، ۱۹۹۸؛ فولر، ۱۹۸۹). یوسریزال و همکاران (۲۰۰۳) نشان دادند که تغذیه الیگوفروکتوز طول روده جوجههای گوشتی (مخصوصاً ماده ها) را افزایش میدهد. این محققین همبستگی بین طول روده و وزن بدن را برای جوجههای نر و ماده به ترتیب ۶۸/۰ و ۷۴/۰ گزارش نمودند.
جدول۴-۱۵- مقایسه میانگین وزن و طول قسمتهای مختلف روده باریک جوجههای گوشتی در سن ۲۱ روزگی

وزن نسبی روده (درصد)

طول نسبی روده (سانتیمتر)

گروه های آزمایشی

دوازدهه

ایلئوم فوقانی

ایلئوم تحتانی

کل

دوازدهه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...