بررسی رابطه بین انگیزه دانشجویان دراستفاده از SMS و میزان استفاده آنها از SMSهای تبلیغاتی۹ |
۲
رگریسون
برای بررسی فرضیه تحقیق
۳
کولموگروف اسمیرنوف
جهت تأیید نرمال یا غیرنرمال بودن متغیر وابسته
۴
معادله ساختاری
جهت سنجش نکویی برازش مدل
۵
آزمون تحلیل مسیر
برای بررسی فرضیات تحقیق
۶
آزمون تحلیل عاملی
برای سنجش روایی پرسش ها و شاخص ها
۷
ANOVA
جهت بررسی تفاوت هر یک از مولفه ها در دانشگاه ها
در این تحقیق روش های زیر برای تجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده از نمونه آماری استفاده شده است، که به اختصار تشریح میشود.
۱٫۲٫۹٫۳) تحلیل عاملی تاییدی
در مطالعات علوم انسانی بیشتر خصیصهها به گونهای دقیق و روشن ارائه نشده است. در نتیجه متغیرهای مربوط به هر خصیصه، علاوه بر اینکه با یکدیگر هم پوشی وتداخل پیدا میکند، به خصیصههای جانبی دیگری نیز مربوط میشود. این هم پوشی و تداخل متغیرها، توصیف و شناخت ویژگیهای افراد را دشوار می سازد؛ به این معنی که نمرههایی که با بهره گرفتن از ابزار سنجی برای هر فرد بهدست میآید، معرف خصیصه متمایز و روشنی نیست. بنابراین، نمره های حاصل باید تجزیه وتحلیل شود و ساختار بنیادی مشخصی از میان آنها بهدست آید تا برای توصیف فرد، صفات اساسی تری در دست داشته باشیم. پژوهشگران باید به دنبال سازه یا خصیصههای ساده وروشنی باشند که میزان همپوشی بین آنها هر چه ممکن است کمتر باشد و او را به دقت وقطعیت بیشتری برساند. برای رسیدن به این هدف روش های متعدد و متنوعی وجود دارد. از جمله این روشها، روش تحلیل عاملی است که خود به شکل فرمول و روابط ریاضی بیان میشود. روش تحلیل عاملی به پژوهشگر کمک می کند تا با بکارگیری اصول آماری، متغیرهای مورد مطالعه را به دقت تعریف ومعلوم کند که هر متغیر تا چه حد با متغیرهای دیگر در ارتباط است(هومن،۱۳۸۷).
تحلیل عاملی متشکل از مجموعهای از روش های آماری است که هدفش ساده کردن یک مجموعه پیچیده از دادههاست. درعلوم اجتماعی، تحلیل عاملی در مورد همبستگیهای بین متغیرها به کار میرود. در ادبیات تحلیل عاملی، اساسا یک عامل، بعد یا سازه[۱۳] است وبیان موجز و فشردهای از روابط میان مجموعهای از متغیرها میباشد. به عبارت دیگر، یک عامل، سازه ای است که بهطور عملیاتی به وسیله بارهای عاملی خود تعریف میشود و بارهای عاملی[۱۴]، همبستگیهای یک متغیر با یک عامل است(کلاین،۱۳۸۱).
تحلیل عاملی به دو دسته اکتشافی و تائیدی تقسیم میشود. در تحلیل عاملی اکتشافی[۱۵] هدف، اکتشاف موضوع و کشف سازه ها یا ابعاد عمده آن موضوع است و زمانی که داده پیچیده باشد و متغیرهای بسیار مهمی در تشخیص مساله نامعلوم باشد به کار میرود. به عبارت دیگر، اکتشافی وقتی به کار میرود که پژوهشگر شواهد کافی قبلی و پیش تجربی برای تشکیل فرضیه درباره تعداد عاملهای زیربنایی داده ها نداشته و در حقیقت مایل باشد درباره تعیین تعداد یا ماهیت عاملهایی که هم پوشی بین متغیرها را توجیه میکند، داده ها را بکاود. بنابراین، تحلیل اکتشافی بیشتر بهعنوان یک روش تدوین و تولید نظریه، و نه یک روش آزمون نظریه در نظر گرفته میشود(هومن،۱۳۸۷؛ کلاین۱۳۸۱).
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-03-22] [ 02:02:00 ب.ظ ]
|