پژوهش های کارشناسی ارشد در مورد مدلسازی تصادفی چندهدفه زنجیره تأمین ازلحاظ کیفیت مطالعه موردی شرکت فرآوردههای لبنی کاله- ... |
۱۷۸۳
۱۴۱۹
۴۹۳۷
۱۳۸۱
۱۳۵۸
۲۸۳
۵۰۴
۵۶۸
۴۷۳
۸۳۷
۴۰۲
ماست سون
نتــــــایج و تفـــاســـــــیر
بررسی اثر عاملهای کلیدی بر جواب بهینه
در این بخش برای نشان دادن اهمیت در نظر گرفتن عوامل هزینه زا و کیفیت زنجیرهی تأمین بهصورت همزمان، سناریوهای مختلفی تعریف میشود که در هر یک از آنها تغییراتی در مدل پیشنهادی پایان نامه داده میشود و در هر سناریو یکی از عوامل تأثیرگذار حذف میشود. آنگاه تغییر در جوابهای بهینهی مدل نسبت به مدل اصلی پایان نامه موردبحث، بررسی و تحلیل قرار میگیرد. پس از تحلیل صورت گرفته در هر سناریو، اهمیت و نقش در نظر گرفتن هزینه و کیفیت بهصورت همزمان در زنجیره های تأمین آشکار خواهد شد.
ابتدا سناریوی صفر را با دو تابع هدف مدل پیشنهادی این پایان نامه تعریف نموده و برخی از متغیرهای استراتژیک مسئله نشان داده میشود. در ادامه سه سناریوی دیگر تعریفشده و میزان تغییر اهداف و متغیرهای مختلف مسئله نسبت به سناریوی صفر موردبررسی قرار میگیرند. سناریوهای فوقالذکر عبارتاند از:
- سناریوی۱ :زنجیره تأمین فقط به دنبال کمینه کردن هزینه های کل زنجیره میباشد و کیفیت زنجیره را مدنظر قرار نمیدهند اما هزینه کیفیت را بهعنوان یکی از عوامل هزینه زا در تابع هدف خود حذف نمیکند.
- سناریوی ۲: زنجیره تأمین فقط به دنبال کمینه کردن هزینه های کل زنجیره میباشد و کیفیت زنجیره را مدنظر قرار نمیدهند حتی هزینه کیفیت و بهطورکلی عوامل کیفیت را در کل زنجیره نادیده میگیرد.
- سناریوی ۲: زنجیره تأمین فقط به دنبال بیشینه کردن هزینه های کل زنجیره بوده و هزینه های کل زنجیره را نادیده میگیرد.
سناریوی صفر
در این سناریو، دو تابع هدف مدل پیشنهادی این پایان نامه را مدنظر قرار داده تا مبنایی برای مقایسه با سناریوهای دیگر شود. در این سناریو فرض میشود که مالک زنجیرهی تأمین به هر دو هدف هزینه و کیفیت بهطور مساوی اهمیت میدهد . در این راستا مدل دو تابع هدفهی پیشنهادی در این پایان نامه با در نظر گرفتن مطلوبیت مساوی برای هرکدام از اهداف حل گشته و درنتیجهی آن مقدار بهینهی هزینه برابر با ۳۰۱۹۴۸۸۰ واحد ریال بهدستآمده است.
سناریوی یک
در این حالت مالک زنجیرهی تأمین خواهان کمینه کردن هزینهی کل زنجیره میباشد و بیشینه کردن کیفیت را در کل زنجیره، مدنظر قرار نمیدهد، اما به هزینهی کیفیت و برخی از عوامل کیفیتی که هزینه زا هستند توجه میکند.
در حقیقت مدل ۱ که در فصل سوم پیشنهاد گردید بدون در نظر گرفتن تابع هدف دوم و بهصورت تک هدفه(فقط تابع هدف هزینه) حل میشود. پس از حل مدل مشخص گردید، مقدار جواب بهینه برای تک تابع هدف مسئله که همان تابع هدف هزینه هست برابر با ۶۰۲۳۶۰۱۰واحد میباشد که اگر با مقدار تابع هدف هزینهی در سناریوی صفر مقایسه شود، مشاهده میگردد که میزان ۴۹% نسبت به هزینهای که در سناریوی صفر بهدستآمده است کاهش پیداکرده است.
در این حالت نیز تأمین کنندگان ۱۵ از میان۱۹ انتخاب میشوند. درصد خرابی محصولات تولیدشده برابر ۰٫۰۴۳ هست. میزان گزینهی کیفیت خدمتدهی مراکز توزیع نیز همگی برابر ۱ و در پایینترین مقدار ممکن خود میباشد. با مقایسهی سناریوی صفر و یکدیده میشود که در سناریوی صفر با در نظر گرفتن اهمیت یکسان برای هزینه و کیفیت، توازنی به دست میآید اما در سناریوی یک، باوجوداینکه هزینه به مقدار زیادی کاهش پیداکرده است ولی بهتبع آن کیفیت اهمیت کمتری داشته است.
سناریوی دو
در این سناریو، باحالتی روبرو هستیم که در آن مالک زنجیرهی تأمین، نهتنها به کیفیت زنجیرهی تأمین توجه نمیکند بلکه از هزینههای کیفیت زنجیرهی تأمین، که هزینه های پنهان زنجیره میباشد غافل بوده و خواهان کمینه نمودن هزینه های زنجیره در این حالت میباشد. هدف از ارائـــهی این سناریو، نشان دادن تأثیر هزینهی کیفیت و عوامل کیفیتی در زنجیرهی تأمین و بهویژه هزینهی کل زنجیرهی تأمین است. میخواهیم ببینیم که اگر هزینه های کیفیت در نظر گرفته نشوند، آیا جواب بهینهی مسئله دچار تغییرات زیادی خواهد شد یا خیر. مسئله با کامپیوتری با مشخصات COMPILATION TIME= 0.016 SECONDS 4 MB 24.1.3 r41464 WIN-VS8 حلشده است.
جدول ۴‑۲۵-مقادیر مختلف جواب به ازای αهای مختلف
α
NO
۰٫۰۴۱
(۱,۱)
(۲,۴,۶,۷,۸,۹,۱۰,۱۱,۱۲,۱۳,۱۵,۱۶,۱۷,۱۸,۱۹)
۶۰,۲۳۶,۰۱۰
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 11:24:00 ب.ظ ]
|