تامین انرژی و رشد، ارتقای­سطح سلامت، تنوع غذایی و دسته­بندی غذایی می‌باشد. پایایی این پرسشنامه با بهره گرفتن از آلفای کرونباخ 88/0 به دست آمد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیشترین منبع کسب دانش در زمینه تغذیه و ابعاد آن راهنمایی خانواده می‌باشد و استفاده از کتاب­های درسی، رسانه­ها و راهنمایی معلم به ترتیب اولویت­های بعدی دانش­ آموزان در زمینه تغذیه بودند. کسب دانش در زمینه تغذیه و ابعاد آن از طریق کتب درسی بیشترین میزان استفاده در زمینه سلامت غذایی دارد و بیشترین میزان استفاده کسب دانش از طریق آموزش معلمان در زمینه تغذیه و ابعاد آن در زمینه دسته­بندی غذایی می‌باشد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نقش کمرنگ مدرسه و به ویژه معلم، می‌توان با گذاشتن کلاس­های فوق برنامه و یا آموزش تغذیه، دانش‌آموزان و والدین آن‌ها را در مورد عادت‌های غذایی خوب و ارائه انتخاب‌های غذایی سالم، آگاه نمود.

کلید‌واژه‌ها: برنامه‌های درسی، آگاهی تغذیه‌ای، مدل ویسکانسین، مقطع چهارم ابتدایی

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                    صفحه

 فصل اول: کلیات پژوهش

1-1 مقدمه. 2

1-2 بیان مسأله 4

1-3 اهمیت و ضرورت پژوهش. 7

1-4 اهداف پژوهش. 9

1-4-1 اهداف کلی. 9

1-4-2 اهداف جزئی 10

1-5 سؤالات پژوهش. 10

1-6 تعریف متغیر. 11

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهش

2-1 مبانی نظری پژوهش 13

2-1-1 تغذیه. 13

2-1-2 هرم غذایی. 14

2-1-3 گروه‌های غذایی. 15

2-1-4 الگوهای غذایی. 18

2-1-5 الگوهای غذایی غالب در ایران. 18

2-1-6 فواید ارزیابی الگوهای غذایی. 20

2-1-7 نیازهای تغذیه‌‌ای در سنین دبستان 22

2-1-8 رفتارهای تغذیه‌ای نامطلوب در کودکان سنین مدرسه 25

2-1-9 آموزش تغذیه. 27

2-1-10 مفاهیم آموزش تغذیه نوجوانان 29

2-1-11 مدل یادگیری تجربی 32

2-1-12 سازماندهی معیارها 32

2-1-13 معیارهای آکادمیک مدل ویسکانسین برای آموزش تغذیه   33

2-1-14 استانداردهای آموزش تغذیه ویسکانسین. 38

2-1-15 هدف استانداردهای آموزشی تغذیه ویسکانسین 39

2-1-16 استفاده از استانداردهای آموزش تغذیه ویسکانسین 39

2-1-17 تعریف برنامه آموزشی در ارتباط با استانداردها 40

2-1-18 به کارگیری استانداردهای آموزش تغذیه در برنامه آموزشی  40

2-1-19 آموزش تغذیه و سیاست‌های تندرستی حوزه مدرسه 41

2-1-20 آموزش تغذیه خارج از ایام مدرسه. 41

2-1-21 آموزش تغذیه با کیفیت. 42

2-1-22 منابع کسب دانش تغذیه‌ای. 42

2-2 پیشینه پژوهش 43

فصل سوم: روش پژوهش

مقدمه 49

3-1 روش پژوهش. 49

3-2 جامعه آماری. 49

3-3 نمونه و روش نمونه‌گیری. 49

3-4 ابزار گردآوری داده‌ها 49

3-5 روش تجزیه و تحلیل داده‌ها 50

 

فصل چهارم: یافته‌های پژوهش

4-1 مقدمه 52

4-2 اطلاعات دموگرافیگ 52

4-3 شاخص‌های توصیفی 53

4-4 تحلیل‌های آمار استنباطی. 56

4-5 یافته­ های جانبی. 61

فصل پنجم: بحث و نتیجه‌گیری

مقدمه 67

5-1 خلاصه یافته‌های توصیفی پژوهش 67

5-2 خلاصه نتایج سوالات پژوهش 67

5-3 خلاصه یافته­ های جانبی. 72

 

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...