پایان نامه بررسی وضعیت حقوقی گردشگران در قوانین کشور ایران و مقایسه تطبیقی آن با کشور مالزی |
جستار اول؛ فرضیه اصلی 5
جستار دوم؛ فرضیههای فرعی 6
گفتار چهارم؛ پیشینه تحقیق 6
جستار اول؛ پیشینه داخلی 6
جستار دوم؛ پیشینه خارجی 16
گفتار پنجم؛ مشکلات و موانع تحقیق 17
گفتار ششم؛ سازماندهی تحقیق 18
فصل دوم. 19
مفهوم شناسی حقوق گردشگری 19
گفتار اول؛ تعریف گردشگری و گردشگر. 20
گفتار دوم؛ تاریخچه گردشگری 25
گفتار سوم؛ وضعیت و جایگاه گردشگری در نظام حقوقی مالزی 29
گفتار چهارم؛ کد جهانی اخلاق گردشگری 33
گفتار پنجم؛ رابطه گردشگری و حقوق شهروندی 42
گفتار ششم؛ حقوق بشری جهانگردان. 53
گفتار هفتم؛ اصول و مبانی حقوق انسانی 56
جستار اول؛ کرامت انسانی 56
جستار دوم؛ عدالت. 81
جستار سوم؛ وفا به عهد. 83
جستار چهارم؛ دعوت. 85
جستار پنجم؛ تألیف قلوب. 88
گفتار هشتم؛ حقوق بشری جهانگردان. 89
فصل سوم. 107
منزلت جهانگردی و جهانگردان در حقوق ایران. 107
گفتار اول؛ جهانگردی و جهانگردان در ایران. 108
جستار اول؛ جغرافیای طبیعی ایران. 108
جستار دوم؛ موقعیت جغرافیایی 108
جستار سوم؛ وسعت. 109
جستار چهارم؛ لزوم رعایت قوانین موضوعه جمهوری اسلامی ایران. 109
گفتار دوم؛ بررسی و تحلیل حق های بشری و شهروندی جهانگردان در قوانین ایران. 122
جستار اول؛ قانون مدنی 126
جستار دوم؛ قانون مجازات اسلامی 130
جستار سوم؛ قانون آئین دادرسی کیفری 135
جستار چهارم؛ قوانین اداری 136
فصل چهارم. 138
منزلت جهانگردی و جهانگردان در حقوق مالزی 138
گفتار اول؛ جهانگردی و جهانگردان در مالزی 139
جستار اول؛ موقعیت جغرافیایی 139
جستار دوم؛ وسعت. 139
گفتار دوم؛ حقوق و شرایط گردشگران در کشور مالزی 139
جستار اول؛ شرایط صنعت گردشگری در مالزی 143
جستار دوم؛ قوانین خرید ملک در مالزی 146
جستار سوم؛ قوانین کار اتباع خارجی در مالزی 147
جستار چهارم؛ شرایط اقامت اتباع خارجی در مالزی 149
فصل پنجم. 150
مقایسه و تطبیق جهانگردی و جهانگردان در ایران و مالزی 150
گفتار اول؛ ویژگیهای کشور مالزی در مقایسه با ایران. 151
گفتار دوم؛ لزوم توسعه گردشگری اسلامی و راهکارهای مرتبط 152
گفتار سوم؛ نتیجهگیری 154
جستار اول؛ حقوق غیرمسلمانان در کشور اسلامی 154
جستار دوم؛ ارجحیت برنامه ریزی بر تدوین قوانین 155
گفتار چهارم؛ پیشنهادها 156
جستار اول؛ پیشنهادهای ناشی از این تحقیق 157
جستار دوم؛ پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی 159
منابع: 161
چکیده
سفر انسان به نقاط مختلف دنیا موجب انس و الفت ملتها میگردد. این امر بیانگر این واقعیت است که بهرغم تفاوتهای فرهنگی و نژادی، میتوان در بسیاری از جنبههای زندگی، هماهنگ و متحد بود. مداخله دولت در امور جهانگردی امری انکار ناشدنی است. بهرهبرداری پایدار از تمام ظرفیتهای گردشگری تنها در سایه قواعد اصولی و قانونی امکانپذیر است. تنها دولتها هستند که توان تأمین ثبات و امنیت و مهمتر از همه وضع قوانینی را در زمینه حقوق گردشگران دارند. هدف از این پژوهش، ارائه تصویری از قوانین و مقررات حقوقی گردشگران در اسلام و جمهوری اسلامی ایران و مقایسهای بین وضعیت ایران با مالزی در زمینه گردشگری است. در این تحقیق به این سوالات که در جمهوری اسلامی ایرآنچه قوانینی در مورد حقوق گردشگران خارجی وضعشده است؛ حقوق گردشگران در کشور مالزی چگونه است؛ دین مبین اسلام که مبنای قوانین در ایران و مالزی است؛ در مورد حقوق گردشگران خارجی چه نظری دارد؛ و حقوق گردشگران خارجی چه نقشی در رشد گردشگری دارد؛ پاسخ داده شد. بررسیها نشان داد که در دین اسلام و قوانین جمهوری اسلامی ایران حقوق انسانی همه انسانها در ممالک اسلامی محترم شناختهشده و تا زمانی که از قوانین اسلام و جمهوری اسلامی تخطی نکرده باشند؛ موردحمایت قانون و حکومت اسلامی میباشند. همچنین نتایج نشان داد با توجه به وجود اقوام و مذاهب گوناگون در مالزی، قوانین این کشور، مسلمانان را از ورود به برخی مکانها منع نموده و گردشگران و سایر مذاهب مجاز به ورود به این مکانها میباشند. کشور مالزی در عین اهمیت به آسایش و رفاه گردشگران و تلاش برای جلب بیشتر گردشگران خارجی، در صورت تخطی آنان از قوانین، بهشدت با آنان برخورد می کند. این پایاننامه شامل دو بخش بوده که در بخش اول تاریخچه گردشگری و حقوق آن در ایران و مالزی و در بخش دوم حقوق و تکالیف جهانگردان در ایران و مالزی بررسیشده است.
واژههای کلیدی: ایران، توسعه، حقوق گردشگر، گردشگری اسلامی، مالزی.
فصل اول
مقدمه و کلیات
گفتار اول؛ اهمیت و ضرورت تحقیق
گردشگری بهعنوان صنعت نوظهور عصر جدید به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان تبدیلشده است. امروزه از گردشگری بهعنوان صنعت بدون دود یاد میشود که هم علت و هم پیامدی درروند جهانیشدن است؛ بهگونهای که بسیاری از برنامه ریزان و سیاستگذاران توسعه نیز از صنعت گردشگری بهعنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد میکنند.[1] علاوه بر بعد مادی، گردشگری در ساخت جهانی سرشار از صلح و صفا بسیار مفید و مؤثر است. سیروسفر انسانها به نقاط مختلف دنیا موجب انس و الفت ملتها میشود و به مردم جهان میفهماند که بهرغم تفاوتهای فرهنگی و نژادی، میتوانند در بسیاری از جنبههای زندگی، هماهنگ و متحد باشند. با این تفاسیر مداخله دولت در امور جهانگردی امری انکار ناشدنی است و بهرهبرداری پایدار از تمام ظرفیتهای گردشگری تنها در سایه قواعد اصولی و قانونی امکانپذیر است. به عبارتی، صنعت گردشگری بدون مداخله دولتها قادر به بقای خود نیست، زیرا تنها دولتها هستند که توان تأمین ثبات و امنیت و مهمتر از همه وضع قوانینی را درزمینه با حقوق گردشگران دارند[2]. بنابراین امروزه حکومت علاوه بر مسئولیتهای گذشته، مسئولیتی جدید را بر عهدهدار که از آن با عنوان «گردشگری» یاد میشود.
مقررات حقوقی یکی از علل و عوامل اساسی در توسعه صنعت گردشگری است. این رویه کشورها را واداشته است تا با اتخاذ محدودیتها و راهحلهایی، آن را در جهت پایدار هدایت کنند بنابراین تدوین قوانین و مقرراتی در جهت حمایت از گردشگران و ایجاد امنیت برای آنها امری ضروری است، زیرا ورود گردشگران خارجی به هر کشور و رونق گردشگری خارجی تا حد زیادی با قوانین و مقرراتی که از حقوق آنها حمایت کند، مرتبط است. ضرورت اصلی طرح چنین موضوعی نیاز مبرم به احیای گردشگری، آنهم نهتنها برای اهداف اقتصادی بلکه برای بازیابی عظمت ایران در عرصه بینالمللی است. حال باکمی تأمل در این زمینه میتوان دریافت که ورود گردشگر به هر کشور در کنار دارا بودن جاذبههای گردشگری (چه طبیعی و چه انسانی) نیازمند پیششرطهایی است که یکی از مهمترین آنها در نظر گرفتن حقوق گردشگران است. امنیت و آزادی اصولی هستند که در کنار شرایط جاذب کشورها، نقش اصلی را در این حیطه دارند. اگرچه ممکن است فرایند کنونی دافعهای برای جذب گردشگر باشد اما در این اصل که حقوق (فقه) اسلامی درزمینه تضمین امنیت شخصی منحصربهفرد است شکی نیست؛ اما مسئله مورد تأکید این پژوهش، مقایسه تطبیقی برخی از قوانین اسلامی و حقوقی کشورمان درزمینه گردشگری و گردشگران خارجی و مقایسه آن با قوانین حقوقی یک کشور اسلامی به نسبت نوپا و موفق در زمینه گردشگری به نام مالزی است. هدف از این پژوهش، ارائه تصویری از قوانین و مقررات حقوقی گردشگران در اسلام و حکومت جمهوری اسلامی ایران و مقایسهای بین وضعیت ایران با مالزی در زمینه گردشگری است.
گفتار دوم؛ پرسشهای تحقیق
در این پایاننامه سؤالهای اصلی و فرعی به شرح زیر در نظر گرفته شد
جستار اول؛ پرسش اصلی
آیا بین قوانین جمهوری اسلامی ایران و مالزی در مورد حقوق گردشگران خارجی برخی شباهت ها و تفاوت ها وجود دارد؟
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1398-12-03] [ 06:10:00 ب.ظ ]
|