مقالات و پایان نامه ها – قسمت 16 – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
۳۷- عبدالرضا تالانه و حدیث هجران کش(۱۳۹۰) در تحقیقی به نام بررسی کارایی بورس اوراق بهادار در سطح ضعیف ونیمه قوی به بررسی بازده سهام در ۱۳۰ شرکت پذیرفته در بورس از سالهای ۱۳۸۸-۱۳۸۴ در سطح ضعیف ونیمه قوی پرداخته و با بهره گرفتن از آزمون همبستگی به بررسی کارایی ضعف و روش حادثه سنجی برای بررسی کارایی نیمه قوی استفاده میکند. آزمون همبستگی بازده های روزانه دلالت بر ناکارایی بورس تهران در سطح ضعیف دارد و روش حادثه سنجی نیز نشان داده است بازار سهام نسبت به اعلام خبر واکنش نشان داده و این واکنش هم قابل انتظار بود.
۳۸- محمد رضا رستمی و حسن قالیباف(۱۳۹۱) در تحقیقی تحت عنوان آزمون کارایی در سطح ضعیف شاخص شرکتهای پذیرفته شده مشمول اصل ۴۴ در بورس تهران. به بررسی شاخص شرکتها در سطح ضعیف پرداخته و با بهره گرفتن از سری زمانی بازدهی شاخص شرکتهای مشمول اصل ۴۴ مورد بررسی قرار میدهند. در این تحقیق از روش های مختلف آزمون گام تصادفی، خود همبستگی، آزمون گردش، آزمون ریشه واحد، آزمون نسبت واریانس استفاده شده، نتایج آزمونها همگی کارایی در سطح ضعیف در بورس اوراق بهادار تهران را رد میکنند. آزمونهای همبستگی پیایی و گردش نشان میدهند تغییرات قیمت سهام به صورت تصادفی نیست و آزمونهای ریشه واحد نشان میدهند سری زمانی مورد نظر مانا بوده و نتایج آزمون نسبت واریانس نیز وجود گام تصادفی در سری زمانی شاخص ها را رد میکند.
۳۹- سعید صمدی و زهرا نصرالهی (۱۳۸۶) در تحقیقی به نام آزمون کارایی وجود حباب قیمت در بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از قاعده فیلتر و الگوی Capm ضمن اشاره به اهمیت بورس اوراق بهادار در تخصیص بهینه منابع بر اساس سه دسته اطلاعات ۱)اطلاعات گذشته ۲) اطلاعات عمومی انتشار یافته ۳) اطلاعات عمومی، خصوصی و محرمانه به بررسی کارایی بورس در سه سطح ضعیف و نیمه قوی و قوی می پردازند و با بهره گرفتن از قاعده فیلتری میزان کارایی را اندازه گرفته و با بهره گرفتن از روش Capm وجود یا عدم وجود حباب قیمتی در بورس بررسی شده. و نتایج حاصله نشان میدهد بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی ۱۳۸۶ – ۱۳۸۳ فاقده کارایی در سطح ضعیف بوده و حباب قیمتی هم در این دوره وجود ندارد.
۴۰- داریوش فرید و غلامرضا بردبار(۱۳۸۸) در تحقیقی تحت عنوان سنجش کارایی شکل ضعیف شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه در بورس اوراق بهادار به بررسی وجود یا عدم وجود کارایی در شکل ضعیف در شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه پرداخته و با بهره گرفتن از آزمون ناپارامتری گردش نتیجه گیری میکنند تغیرات قیمتی شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه از گشت تصادفی پیروی نمی کند و کارایی در شکل ضعیف در آن مشاهده نمیشود .
۴۱-تهرانی، انصاری، و سارنج(۱۳۸۷)، در تحقیقی تحت عنوان بررسی وجود پدیده بازگشت به میانگین در بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از آزمون نسبت واریانس به این نتیجه رسیدند که وجود پدیده بازگشت به میانگین در شاخص های بورس اوراق بهادار تهران با بهره گرفتن از آزمون نسبت واریانس و در دوره های زمانی گوناگون و با بهره گرفتن از داده های هفتگی نتایج حاصل نشان داد که در بیشتر دوره های زمانی بازگشت به میانگین در دو شاخص قیمت و شاخص قیمت و بازده نقدی قابل تأیید است. اما شاخص پنجاه شرکت فعال تر در دوره ۸۴-۸۷ از فرایند گشت تصادفی پیروی کردهاست. به عبارت دیگر کارایی این شاخص در دوره مذکور را می توان پذیرفت. شاید بتوان گفت حجم بالای معاملات و نقد شوندگی زیاد شرکت های فعال تر بورس بر کارایی این شاخص در دوره مذکور مؤثر بوده است .
۴۲- اله یاری (۱۳۸۷) در تحقیقی تحت عنوان بررسی شکل ضعیف کارایی بازار سرمایه در بورس اوراق بهادار تهران به این نتیجه رسید که: بررسی کارائی بورس اوراق بهادار در شکل ضعیف کارائی جهت پاسخگوئی به سوال است که: آیا تغییرات متوالی قیمت سهام مستقل از یکدیگرند؟ بدین منظور، از روشهای آماری تحلیل سریال همبستگی (که یک روش پارامتری محسوب میشود) استفاده شده است. داده های مورد استفاده در این تحقیق، قیمت روزانه سهام نود و پنج شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ایران برای سال های ۱۳۷۸ تا شهریور ۱۳۸۴ است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد در سطح اطمینان ۹۵% بین تغییرات متوالی قیمت سهام، همبستگی وجود دارد و سرمایه گذاران خاصی میتوانند با داشتن اطلاعات خاص و محرمانه به سود غیر عادی برسند. به طور کلی، عدم کارائی اطلاعاتی بورس اوراق بهادار تهران به اثبات رسیده است.
۴۳- دهدار و آقایی( ۱۳۸۸) در تحقیقی تحت عنوان کارایی در شکل ضعیف بورس اوراق بهادار در بازارهای نو ظهور پرداخته و اشاره میکنند . بخش عمدهای از تحقیقات سنجش درجه کارایی بازار سرمایه، تا این تاریخ به بورس اوراق بهادار کشور ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی اختصاص داشته است و تحقیقات کمی در خصوص شناسایی درجه کارایی بازار سرمایه کشورهای توسعهنیافته (کمتر توسعهیافته) به طور اعم و بازار اوراق بهادار تهران به طور اخص انجام شده بود. این مطالعه به بررسی شواهدی پیرامون وجود حداقل شکل ضعیف کارایی در بورس اوراق بهادار تهران میپردازد. نمونه آماری مشتمل ۳۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد که به روش نمونهگیری تصادفی ساده گزینش میشوند. قلمرو زمانی پژوهش، دوره های ۱۳۸۴-۱۳۸۷را در بر میگیرد. فرضیه پژوهش نیز در صدد پاسخ به این مسأله است که آیا بورس اوراق بهادار تهران از شکل ضعیف کارایی بازار سرمایه برخوردار است یا خیر. نتایج آزمون غیر پارامتریک و پارامتریکبیانگر این موضوع است که سریهای بازده سهم از الگوی گشت تصادفی تبعیت نمیکند و ضریب خود همبستگیدر فواصل و سطوح متفاوت فرضیه صفر، شکل ضعیف بازار کارا را برای بازار اوراق بهادار تهران رد میکند.نتایج تحقیقاتی از این دست برای تحلیل گران مالی بازار سرمایه، سرمایهگذاران بالقوه و بالفعل، بانکها، اعتباردهندگان و دستگاه های قانونگذاری حیاتی بوده و آن ها را در تصمیمگیریهای خود برای بهبود شرایط تصمیمسازی بهینه یاری میدهد. استمرار و تداوم انجام مطالعاتی ادواری از این دست – در زمینه کارایی بازار سرمایه در کشورهای کمترتوسعهیافته میتواند کمک شایان توجهی به بهبود قوانین و مقررات ناظر بر بازار سرمایه نموده و موجبات غنا بخشی به ضوابط نظاراتی و همچنین بهینهسازی تصمیمات سرمایهگذاران را مهیا نماید
۴۴- نصراللهی(۱۳۷۱) کارایی بازاربورس اوراق بهادارتهران درسطح ضعیف را بررسی کردهاست. در این تحقیق از۱۲۹ شرکت پذیرفته شده دربازاربورس، رفتارقیمت سهام۱۷ شرکت بررسی شده است. اختلاف گردشهای واقعی وگردشهای مورد انتظار محاسبه شده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد کارایی در شکل ضعیف در بورس اوراق بها دار تهران رد میشود .
۴۵- صادقی باطانی(۱۳۴۸) کارایی ضعیف بازار بورس اوراق بهادار تهران را در۱۳۷۸دورهی رونق با بهره گرفتن از قاعده فیلتر بررسی کرده- دوره ی زمانی۸۳ است. نتایج پژوهش برکوچکتر بودن بازدهی قواعد فیلتر نسبت به روش خرید- نگهداری اشاره دارد
با توجه به نحوه نمونه گیری در این پژوهش، بورس اوراق بهادار تهران رأی آن دسته از شرکتهایی که حداقل در۷۰ درصد روزهای معاملاتی سال داد و ستد میشوند، درسطح ضعیف کارایی داشته است.
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 01:13:00 ب.ظ ]
|