دانلود پروژه های پژوهشی در رابطه با بررسی خواص ساختاری و فتوکاتالیستی نانوذرات تیتانیای دوپ شده با کاتیون ... |
۶۸/۱۱۰
۲۳۵/۱۱۶
۹۷۴/۵
۴۱۱/۴
۵۶/۱۴
۵۷/۹
۷۱
۲۹
۱۰
۵/۰
TSC7
۵۸/۱۱۶
۴۳۰/۱۱۲
۸۱۰/۵
۳۹۹/۴
۲۱/۱۳
۸۷/۸
۸۰
۲۰
۱۰
۱
TSC8
۰۲/۱۰۹
۱۱۲/۱۱۶
۰۰۳/۶
۳۹۸/۴
۱۰/۱۵
۱۱/۵
۶۹
۳۹
۱۰
۲
TSC9
با افزایش درصد مولی دوپنت Ce و Sn اندازه ذرات کاهش یافته است. متوسط اندازه کریستالیت فاز آناتاز و روتایل به ترتیب، با تغییر در درصد مولی دوپنتها از nm 71/15 به nm11/5 و از nm87/14 به nm21/13 کاهش یافته است. در مورد نمونه TSC9 احتمالاً به دلیل افزایش بیشتر مقادیر درصد مولی دوپنتها کاهش کریستالیته ذرات مشاهده می شود. با افزایش درصد مولی دوپنت Sn در نمونههای فوق و کاهش شدت فاز آناتاز مقادیر شبکه در راستای محور aافزایش و در راستای محور c کاهش قابل توجهی داشته است. این نتایج تطبیق مناسبی با پارامترهای شبکه مربوط به فازهای کریستالی آناتاز و روتایل دارد. در واقع میتوان تبدیلات فازی آناتاز به روتایل را با بهره گرفتن از این ثوابت نیز اثبات نمود. با مقایسه مساحت سطح نمونه تیتانیای بدون دوپنت (m2/g 488/71) و مقادیر بدست آمده برای نمونههای همراه با دوپنت، مشاهده می شود، مساحت سطح در تمامی نمونهها افزایش یافته است. این امر را میتوان به کاهش اندازه ذرات و کم شدن سطح ویژه نسبت داد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۳-۴ نتایج و تحلیل آنالیز UV-Vis
برای تعیین نمونه با بهترین شرایط بهمنظور تجزیه شوندگی آلایندهی آلی MB، از تمامی نمونهها
(TSC1-TSC9) در مجاورت تابش نور مرئی آنالیز اسپکتروفتومتری (UV-Vis) به عمل آمد. شکل ۴-۶ نمودار جذبی محلول MB، برای نمونهها را نشان میدهد. همانطور که اشاره شد، ترکیبی از فاز آناتاز و روتایل که در آن نسبت آناتاز به روتایل بیشتر باشد (نمونه TSC6) فعالیت فتوکاتالیستی بیشتری از خود نشان میدهد. زیرا فاز آناتاز به علت داشتن مساحت سطح بالا، تخلخل زیاد، اندازه حفرات بزگتر و سهولت تولید گونه های رادیکالی در سطح دارای فعالیت فتوکاتالیستی بهتری است. تمایل بیشتر فاز آناتاز برای ترکیب با مواد آلی و تجزیه آنها و نرخ ترکیب مجدد کمتر الکترون و حفرهها در آن، این فاز را تبدیل به یک ماده عالی برای فعالیت فوتوکاتالیستی میکند [۱۹]. حضور مقدار کمی فاز روتایل به دلیل انتقالات الکترونی بین فازهای کریستالی که منجر به کاهش ترکیب الکترون-حفره میگردد، کارایی کاتالیست را بالا میبرد [۱۳۲]. محلول MB در حضور TSC6 کمترین میزان جذب نسبت به سایر نمونهها را دارد که نشاندهنده بیشترین مقدار تجزیه شدن است.
شکل ۴-۶: تجزیه فتوکاتالیستی MB در حضور پودر تیتانیا دوپ شده با درصدهای مختلف افزودنیهای قلع و سریم.
نمی توان منکر این مطلب بود که خواص نانوذرات نیمههادی تا حد زیادی به اندازه نانوذرات آن وابسته است و برخی تفاوتها در روند افزایش یا کاهش خواص فتوکاتالیستی می تواند به غلبه اندازه ذرات بر فازهای تشکیل شده نسبت داده شود. همانگونه که انتظار میرفت باتوجه به نتایج بدست آمده بهترین شرایط فتوکاتالیستی یعنی کمترین میزان جذب و متعاقباً بالاترین میزان تخریب آلایندهی رنگی، مربوط به نمونه TSC6 است که شامل دو فاز آناتاز و روتایل در کنار هم میباشد. به طوریکه درصد فاز آناتاز بیشتر از روتایل است. در تحلیل رفتار فتوکاتالیستی سایر نمونهها میتوان به نمونههای TSC4 و TSC5 اشاره نمود. باتوجه به اینکه دو نمونه دارای %۱۰۰ فاز آناتاز هستند شرایط بهتر در نتایج آزمون فتوکاتالیستی را میتوان به تفاوت اندک در مقادیر اندازه کریستالیت و مساحت سطح این دو نمونه نسبت داد. بهگونه ای که با کاهش اندازه کریستالیت سطح بیشتری در تماس با آلایندهی رنگی در اختیار فتوکاتالیست قرار خواهد گرفت و این امر موجب افزایش خاصیت فتوکاتالیستی میگردد. در ارتباط با نمونههای TSC2 و TSC7، با وجود حضور درصد بالایی از فاز روتایل در نمونه TSC7، MB بیشتر تخریب شده است که این امر احتمالاً به دلیل اندازه کریستالیت کوچکتر در
نمونه TSC7میباشد. در واقع در بحث و بررسی نتایج، باتوجه به مطالعات انجام شده در تخریب فتوکاتالیستی، پارامترهای مختلفی چون مشخصات متالورژیکی (توزیع فاز، نوع فاز، اندازه دانه و …) و مشخصات فوتونیک (اندازه باند ممنوعه و نوع دوپنت) موثر خواهند بود.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-09-05] [ 10:38:00 ب.ظ ]
|