دانلود مطالب پژوهشی در رابطه با بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و حکمروایی شایسته در مدیریت ... |
نوع مقیاس
متغیرها
ترتیبی
گویه های رضایت از شرایط زندگی در روستا، گویه های سرمایه اجتماعی و حکمروایی شایسته.
اسمی
جنسیت، وضعیت تأهل، میزان تحصیلات، برخورداری از وسایل ارتباطی و وسیله حمل و نقل شخصی، محل استقرار خانه، نوع خانواده، وسیله ارتباطی در خانه، غالب بودن فامیل در روستا، وسیله حمل و نقل شخصی. شغل اصلی، متولد روستا، عضویت در مدیریت روستا، وضعیت مالکیت مسکن و مالکیت اقتصادی
فاصلهای
تعداد افراد آشنا دارای تحصیلات دانشگاهی، تعداد افراد فامیل ساکن روستا، ، میزان درآمد ماهیانه، میانگین تماشای تلویزیون و گوش دادن به رادیو، میزان صحبت کردن و بیرون رفتن با اهالی روستا، سابقه عضویت در تشکلها، سابقه سکونت در روستا، میانگین مراجعه به شهر در طول هفته، تعداد افرادی که در طول روز با آنها ملاقات حضوری دارید، تعداد اعضای خانوار.
جدول (۳-۳) سرمایه اجتماعی
مولفه
گویه (مقیاس ترتیبی)
شبکه اجتماعی
همواره در مراسمهای محلی (جشنها، عزدارایها و…) روستا شرکت میکنم. در گردهماییها و جلسات رسمی همانند جلسات شورا، تعاونی و غیره) حضور فعال دارم. ارتباط خوبی با خویشاوندان و فامیل دارم. ارتباط صمیمی و نزدیکی با همسایهها دارم. معمولاً افرادی در محل هستند که با من همنظر باشند و بتوانم با آنها همسخن شوم. من وقت زیادی برای ارتباطات اجتماعیام (دیدن دوستان، گفتگو، مهمانی، و غیره) صرف میکنم. به برگزاری مراسم و دعوت از مردم محل برای حضور در آن اقدام میکنم. تلاش میکنم عضو فعال تشکلهای اجتماعی روستا اعم از بسیج، شورا و … خود باشم. مردم این روستا در گرفتاریها (تنگدستی، بیماری و…) به همدیگر کمک میکنند. سعی میکنم مسایل و مشکلات را از طریق گفتگو و ریشسفیدی حل کنم تا اینکه به مراجع رسمی (دادسرا و..) مراجعه کنم. افرادی در محل هستند که بتوانم در گرفتاریها روی آنها حساب کنم. احساس میکنم بین مردم محل صمیمت و یکرنگی وجود دارد. در روستا افراد موجهای هستند که مردم از آنها پیروی میکنند (رهبران افکار). مردم این روستا مشارکت و همکاری فعالی در تشکلهای محلی (تعاونی، صندوق اعتباری، هیات مذهبی و…) دارند. معمولاً مردم محل به فرهنگ و ارزشهای اجتماعی (مذهبی) احترام میگذارند. اختلاف و درگیری جدی (قومی، ملکی و…) بین مردم محل وجود ندارد. تفاوت زیادی بین مردم روستا به لحاظ اقتصادی (ثروت و معیشت)، فرهنگی (سبک زندگی)، اجتماعی (شان و جایگاه خانوادگی) وجود ندارد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
ادامه جدول (۳-۳)
مولفه
گویه (مقیاس ترتیبی)
اعتماد
به اعضای خانواده خود اعتماد دارم. به همسایگان خود اعتماد دارم. به دوستان خود اعتماد دارم. به اقوام و خویشاوندان خود اعتماد دارم. حاضرم ضامن آشنایان (همسایهها یا خویشاوندان) برای گرفتن وام شوم. اطرافیان حاضرند در مواقع مورد نیاز ضمانت و تاییدم کنند. به مدیریت روستا (شورا و دهیاری محل) اعتماد دارم. به نهادهای دولتی مرتبط (جهاد کشاورزی، بانکها و اداره تعاون) اعتماد دارم. مردم روستا رویهمرفته با من صادق و روراست هستند. در کل، مردم روستا قابل اعتماد هستند.
مشارکت
همواره از طریق مراجعه حضوری یا مکاتبه پیگیر رفع مشکلات محله خود هستم. با دادن پیشنهاد و ارائه نظرات خود به مسئولین محلی به پیشبرد امور روستا کمک میکنم (مشارکت فکری). در صورت نیاز و توان حاضرم به لحاظ اقتصادی (دادن پول، زمین و غیره) به پیشبرد امور عمومی روستا کمک کنم (خودیاری). همواره سعی میکنم در انتخابات برگزار شده در سطح روستا شرکت کنم. مردم روستا را به حل مسایل و مشکلات روستا ترغیب میکنم. این قدرت و نفوذ را دارم که مردم محل را برای انجام کارهای گروهی دور هم جمع کنم.
آگاهی اجتماعی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-09-05] [ 10:33:00 ب.ظ ]
|