درسال ۱۳۸۴ تحقیقی مرتبط با سیستم های ERP باعنوان ” بررسی سیستم های برنامه ریزی منابع موسسه ERP و امکان سنجی پیاده سازی این سیستم ها در صنعت خودرو کشور ” در دانشکده مدیریت دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است. هدف در این تحقیق شناخت پیش نیازها و عوامل موفقیت در پیاده سازی سیستم های ERP و مراحل پیاده سازی آن است.همچنین با درنظر گرفتن صنعت خودرو به عنوان صنعتی پیشرو در کشور باارائه یک مدل به امکان سنجی پیاده سازی این سیستم ها در صنعت خودرو پرداخته شد . دراین مطالعه عوامل مرتبط با امادگی صنعت خودرو سازی برای پیاده سازی سیستم های ERP شناسایی گردید. در این تحقیق مشخص گردید که با توجه به شرایط خاص صنعت خودروسازی ایران عوامل حیاتی و فرهنگی از اهمیت بالای برخوردار می باشند. این تحقیق میتواند راهنمای مفیدی برای شرکت های خودو سازی که قصد پیاده سازی برنامه ریزی منابع سازمان را دارندباشد( مرادی ۱۳۸۴).
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

تحقیق دیگری در سال ۱۳۸۴ باعنو.ان ” تدوین یک روش برای مدلسازی و طراحی سیستم نرم افزاری برنامه ریزی منابع سازمان ERP بااستفاده از زبان مدلسازی OPM ” در زمینه سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان دردانشگاه صنعتی اصفهان انجام شده است.در ایران تحقیقات و مطالعات چندانی درباره این سیستم ها انجام نگرفته است. بنابراین تحقیق در زمینه سیستم های ERP ومفهوم ERPاز جایگاه ویژه ای برخوردار است. چرا که از طرفی صنایع و سازمانهای کشور برای انتخاب وپیاده سازی این سیستم ها باید با مفاهیم آن کاملا آشنا شده و با شناسایی نیازهای سازمان خود سیستم مناسب را انتخاب و پیاده ساز ی کنند و از طرف دیگر باتوجه به هزینه بالای خریداین سیستم ها از خارج از کشور سازندگان سیستم های نرم افزاری درایران خود اقدام به مدلسازی وتهیه این سیستم ها نمایند. آنچه که از نتایج این تحقیق حاصل می شود تاکید بر طراحی و مدلسازی سیستم ERP در ایران با توجه به شرایط وجود در سازمانهای ایرانی است.در این پایان نامه باتوجه به فهوم ERP روشی برای طراحی و مدلسازی چنین سیستم هایی ارائه شده است.روش ارائه شده برای مدل سازی بخش برنامه ریزی تولید سیستم ERPسازمانهای تولیدی با تولیدسفارشی و پروژه ای به کار گرفته شده است.در روش ارائه شده برای مدلسازی سیستم ERP از متدولوژی شی فرایند (OPM) که تلفیقی ازمتدولوژی شی گرا و متدولوژی فرایندگرا است استفاده شده است. بکارگیری این روش برای نمایش سیستم ERPپایه ای برای تطابق سیستم با نیازهای سازمان را فراهم میکند. از روش مدل سازی OPM می توان به عنوان یک فرا مدل برای ایجاد یک روش مدلسای که میتواند بادیگر زبانهای مدلسازی تلفیق شود استفاده نمود ( نوری زاده ۱۳۸۴).
در رابطه با سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی تحقیقی با عنوان “امکان سنجی پیاده سازی سیستم برنامه ریزی مناسب سازمان ERP در شرکت های فعال در ایران ” در سال ۱۳۸۶ دردانشگاه شهید بهشتی انجام شده است. موضوع این تحقیق بررسی وضعیت شرکتهای ایرانی از نظرداشتن شرایط لازم برای پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان به طور موفقیت آمیز و همچنین شناخت شرایط و عوامل موثر در این فرایند می باشد. همچنین به بررسی وضعیت کنونی کشور از نظر داشتن بسترمناسب برای پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان پرداخته شده است. کسب آمادگی های لازم جهت حضور در بازار رقابت جهانی بجز با کمک آخرین امکانات وابزارهای مطرح ممکن نخواهد بود. سیستم های ERP در حال حاضر به عنوان یکی از آخرین ابزارهای برنامه ریزی ومدیریت در جهان مطرح می باشند. باتوجه به نیاز شرکت ها به افزایش قابلیت های رقابتی خود در بازار به شدت رقابتی موجود در جهان و قابلیت های زیادی که سیستم های ERP برای حضور دراین بازار در اختیار شرکت ها قرارمیدهند شرکت های زیادی برای کسب آمادگی های لازم برای حضور در بازار رقابت جهانی اقدام به پیاده سازی سیتسم های ERP کرده اند و با گذشت زمان برمیزان متقاضیان پیاده سازی این سیستم ها در جهان افزوده می شود. در واقع این تحقیق به منظور بررسی علل عدم تمایل شرکتها تولیدی ایرانه به پیاده سازی سیستم های ERP و سنجش میزان آمادگی این شرکتها برای پیاده ساز ی موفق سیستم های ERPدر صورت تمایل آنها به پیاده سازی این سیستم هاانجام شده است.نتایج این تحقیق نشان میدهد مهمترین دلیل عدم تمایل شرکتهای ایرانی ترس از شکست در پیاده سازی این سیستم ها میباشد. به طوریکه بیشتر شرکت ها در انتظار روشن شدن نتایج کامل شرکتهایی هستندکه این سیستم ها را در سازمان خود پیاده سازی کرده اند ( حنیف زاده ۱۳۸۶).
تحقیق دیگری باعنوان “بررسی مساله انتخاب راهبرد استقرار سیستمهای برنامه ریزی منابع سازمان ” در سال ۱۳۸۶ دردانشگاه الزهرا به منطور بررسی راهبردهای مختلف جهت انتخاب سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان انجام شده است. مساله انتخاب درست و مناسب سیستم برنامه ریزی منابع سازمانها را با یک چالش جدی مواجه کرده است. بیشتر مطالعات و تحقیقات انجام شده برای حل این چالش مشکل را در قالب مساله انتخاب بهترین نرم افزار موجود یا خرید بهترین سیستم از بین سیستم های عرضه شده توسط چند فروشنده دیده اند این در صورتی است که راهبرد خرید صرفا یکی از چند راهبردی است که سازمان ها برای استقرار سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان میتوانند اتخاذ نمایند.در این تحقیق ابتدا راهبردهای مختلف استقرار سیستم بررسی شده سپس با شناسایی عوامل حیاتی موفقیت سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان معیارهای مناسب جهت ارزیابی راهبردهای استقراردر سازمان تعیین گردیده و زمینه برای توسعه مدل انتخاب راهبرد فراهم میگردد. بطور کلی آنچه که ماحصل این تحقیق می باشد تغییرنگرش از فرایندانتخاب سیستم به تعیین راهبردانتخاب می باشد. آنچه که در تحقیات و مطالعات دیگرانجام پذیرفته ا ست انتخاب یک بسته نرم افزاری در بین چندین بسته نرم افزار سیستم برنامه ریزی منابع سازمان است اما باتوجه به اینکه ضروری است که آیا تمام سازمان ها نیازمند خرید یک بسته کامل هستند و سازمان هایی که به دلیل سیاست گذاری های داخلی محدودیت منابع یا حتی موقعیت استراتژیک و سیاسی محیطی در محدودیت و تحریم بسر می برند نمی توانستند از مدل های ارائه شده استفاده نمایند زیرا مدل های ارائه شده آنها را به سمت سایر راهبردهای اکتساب سیستم رهنمون نمی نمود (برزگر ۱۳۸۶).
معیارهای انتخاب بسته نرم افزاری ERP
هرچند از لحاظ ساختاری وترکیب اجزای آن عموما در ظاهر فرق آنچنانی بین اینگونه نرم افزارها قابل مشاهده نیست اما مولفه های مختلفی در تعیین اینکه چه نرم افزاری برای چه منظوری مناسب تراست دخیل می باشند که از میان آنها میتوان به قیمت ، ماهیت فناوری به کارگرفته شده ، پیشینه عملکرد شرکت عرضه کننده و نوع دیدگاه آن نسبت به سازمان ، درجه رعایت استاندارها ، نحوه پشتیبانی از محصول ، سازگاری باشرایط قانونی اقتصادی و محیطی محل پیاده سازی ، چگونگی تعامل بادیگر نرم افزارهای شناخته شده درون و برون سازمانی ، ابعاد تحت پوشش قراردادن فرایندهای کاری سازمان ، سرعت عمل وتوان تحمل بار پردازشی سیستم ، میزان یکپارچگی لحاظ شده در آن ، سهولت به کارگیری و قابلیت شخصی سازی و وجود مستندات قابلیت پشتیبانی از زیان های موردنیاز …اشاره نمود.
شرکت TEC در بین مشاوران فروشندگان نرم افزار وتصمیم گیرندگان در حوزه IT درسراسر دنیا از شهرت خوبی بر خوردار است. TEC از سال ۱۹۹۳ درانتخاب نرم افزار به منظور کاهش هزینه ریسک و زمان انجام این فرایند ارائه خدمات مینماید این شرکت صاحب ۲۲ پایگاه ارزیابی تکنولوژی آن لاین از موضوعاتی نظیر SCM,CRM, ERP شامل هزاران معیار با جزئیات درمورد ۵۰۰ راه حل تکنولوژی می باشد. از پایگاه ا ینترنتی شرکت TEC ماهیانه بیش از ۵/۱ میلیون نفر بازدید میکنند. از جمله هر ماهه معادل چندین میلیون صفحه از آن مورد بازدید مدیران ارشد مدیران تکنولوژی مشاورین و کارشناسان IT قرار می گیرد.
دنیس ولاسیچ معیارهای زیر را برای انتخاب یک نرم افزار در نظر گرفت (Dennis Vlasich)
منطبق برنیازهای سازمان باشد.
انعطاف پذیر در برابر تغییرات محیطی و واکنش نشان دادن به محیط ( درجه به روز بودن )
یکپارچه شدن سیستم باسیستم های دیگر در سازمان
وجود خدمات پشتیبانی
وجود عوامل شتاب دهنده در نصب و پیاده سازی نرم افزار مانند دفترهای راهنما وکاربردی
پیاده سازی سریع یا کم هزینه و بازگشت سرمایه در یک دوره زمانی کوتاه
امکان تهیه انواع مختلفی از فهرست منابع ومواد
وجود ساختار سلسله مراتی در فهرست منابع
امکان تعیین دقیق ماشین آلات و تخصص های موردنیاز برای تولید
قابلیت اتصال به انیترنت
در کل میتوان گفت که این بسته نرم افزاری در کل بایستی قابلیت برنامه ریزی تمامی منابع را داشته باشدو بتواند آنها را مدیریت کرده و جنبه های مرتبط باسازمان را پوشش دهد .اما به طور کلی یک نرم افزار مناسب باید سه شرط سرعت کیفیت و قیمت مناسب را داشته باشد که دراین میان سرعت بالاترین معیار اهمیت رادارد.
درتحقیق دیگری که توسط کومار در سال ۲۰۰۲ انجام شده است معیارهای انتخاب فروشنده بسته نرم افزاری در قالب فاکتورهایی با نظر خواهی از شرکتهای استفاده کننده از سیستم های ERPشناخته شده اند که درادامه به آنها اشاره خواهد شد (Kumar 2002).
جدول ۲-۲ معیارهای انتخاب فروشنده نرم افزار

معیارهای انتخاب فروشنده نرمافزار درصد پاسخ دهندگان
کابردی بودن سیستم ها ۷۹
قابل اعتماد بودن سیستم ۶۴
دارابودن بهترین رویه های موجوددرسیستم ۵۰
میزان انسجام بین اجزای نرم افزاری ۵۰
استفاده از آخرین فناوری موجود ۴۳
شهرت فروشنده ۴۳
فراهم و دردسترس بودن نسخه های دیگر موجود ۲۹
سازگاری با سیستم های دیگر موجود
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...