از روش مطالعه اسناد و مدارک نیز برای تهیه داده‌های تاریخی مربوط به پارامترهای منظور شده در مدل مربوط به جامعه یا نمونه آماری، کمک گرفته‌ شده است. در تکمیل نقایص داده ها و تعیین نقاط پرت و مبتنی بر آن تعریف مرزهای جامعه آماری روش مصاحبه تخصصی مورد استفاده قرار گرفته است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۷-۳- ابزار گرد آوری داده ها
در انجام این تخقیق مبتنی بر نوع روش‌گرد‌‌آوری از ابزار های زیر بسته به مورد استفاده‌ شده است.
فیش:که از آن جهت ‌ثبت، مستند‌سازی، و ارجاع مبانی‌نظری و پیشینه به دست‌آمده از مطالعه‌کتابخانه‌ای استفاده‌ شده است.
چک لیست: از این ابزار به منظور ثبت داده های مورد تحقیق در مصاحبه تخصصی یا کنترل داده ها مورداستفاده قرار گرفته است.
جدول‌تلخیص‌داده‌ها: این ابزار در راستای تلخیص‌ داده‌های ‌تاریخی یا نتایج پردازش داده‌های‌عملکردی کمی بهره‌گرفته شده است.
۸-۳-پایایی واعتبارابزارتحقیق
در راستای افزایش دقت و پایایی سنجش و گردآوری داده ها از روش های ذیل بسته به مورد استفاده شده است:
۱) استفاده از اسناد ممیزی شده: مانند گزارش های ممیزی شده و مورد تایید سرپرستی استان که در گردآوری داده های عملکردی شعب بانکی مورد مطالعه به عنوان جامعه آماری مد نظر قرار گرفته است.
۲) استفاده از ابزار موازی: که در گردآوری از داده ها ازشعب و سرپرستی های شهرستان و استان مورد استفاده واقع شده است.
۹-۳-روش های تجزیه وتحلیل داده ها
در انجام این تحقیق از ابزار و روش‌های ذیل در زمینه پردازش و به عبارتی تجزیه و تحلیل‌داده‌های گردآوری شده استفاده شده است:
یک) روش‌های‌آماری:
این روش‌ها جهت پردازش داده‌های‌تاریخی‌اولیه، یا نتایج به دست آمده در تحلیل، به کارگرفته‌شده و عبارت‌اند از:
۱) روش های‌توصیفی: که در توصیف‌داده‌ها یا نتایج‌مورد استفاده قرارگرفته شده است و مشتمل بر نمودارهای پراکندگی و پارامترهای‌آماری اساسی شامل: میانگین، انحراف‌معیار[۵۶]، ضرایب چولگی و کشیدگی استاندارد، کوچک و بزرگ‌ترین مقدار می‌باشند.
۲) روش‌های‌تحلیلی: در این تحقیق به جهت استفاده از روش سرشماری در گردآوری داده‌ها و به عبارتی عدم استفاده از نمونه‌تصادفی، روش‌اسنتاج‌آماری‌توصیفی بوده، و روش های‌استقرا یا تحلیل‌آماری، نظیر برآورد فاصله‌ای یا آزمون‌فرض، قابل‌استفاده نخواهد بود. استفاده از روش مدل ‌سازی ریاضی نیز دلیل دیگری براین امر بوده‌است. چرا که فرایند‌بهینه‌سازی و مدل‌سازی مربوط به تحلیل پوششی داده ها به ازای داده‌های مورد‌استفاده نتیجه‌گیری شده و با تغییر در داده‌ها، جواب می‌تواند متفاوت باشد.
۳) تحلیل همبستگی: از این روش برای تعیین ارتباط متقابل بین سپرده های جذب شده مورد انتظار و اندازه کارایی شعب استفاده شده است. بدین منظور الف) اندازه کارایی شعب با مدل تحلیل پوششی داده ها محاسبه شده که به ازای هر شعبه عددی بین صفر و یک یا بر حسب درصد بین صفر تاصد محاسبه شده، ب) با بهره گرفتن از رگرسیون که در آن جذب سپرده به عنوان متغیر وابسته و نهاده ها به عنوان متغیرهای مستقلند تابع براورد سپرده مورد انتظار بدست آمده، ج) بعد از براورد ها و غیرپارامتری شدن رابطه رگرسیون با جایگزینی نهاده ها به ازای هر شعبه مقدار متغیر وابسته یا سپرده جذب شده به عنوان سپرده مورد انتظار محاسبه گردیده است و د) با بهره گرفتن از ضریب همبستگی ارتباط بین جذب سپرده مورد انتظار و اندازه کارایی تحلیل شده است.
دو) برنامه ریزی خطی:
از این روش بهینه سازی ریاضی جهت تحلیل کارایی مشتمل بر تعیین اندازه های کارآیی شعب، رتبه بندی شعب، تحلیل فاصله بین عملکرد واقعی و مورد انتظار استفاده شده است.
سه)تحلیل محتوی:
از این روش در راستای پردازش‌داده‌های مربوط به ادبیات‌تحقیق که به روش‌کتابخانه‌ای یا کاوش‌اینترنتی گردآوری شده‌اند، استفاده شده است. بر مبنای این روش‌تحلیل، دسته‌بندی داده‌های‌کیفی مبتنی بر مشترکات، یا مقایسه اختلاف و اشتراک موارد و به عبارتی جمع‌بندی آن‌ها صورت گرفته است.
یا مقایسه اختلاف و اشتراک موارد و به عبارتی جمع‌بندی آن‌ها صورت گرفته است.
چهار) مدل تحقیق:
چارچوب کلی روابط بین متغیرها در قالب مدل‌زیر است:
الف) رابطه‌کلی:
Eij = f(x1j, x2j, x3j, x4j,y1j, y2j)
ب) تعریف متغیرها
متغیرهای مورد استفاده در رابطه‌کلی به صورت زیر تعریف شده‌اند:
Ekj: اندازه‌کارایی به‌دست‌آمده از مدل iام شعبه jام و
k: 1و۲و۳ و ۴ j: 1و ۲و … و ۲۵۰
x1j: نهاده‌اول یا هزینه اداری شعبهjام بر حسب میلیون ریال
x2j: نهاده‌دوم یا یا هزینه متفرقه شعبه jام بر حسب میلیون ریال
x3j: نهاده‌سوم یا هزینه پرسنلی شعبه jام بر حسب میلیون ریال
X4j: نهاده‌چهارم یا سود پرداختی توسط شعبه jام بر حسب نفر
y1j: ستانده‌اول یا تسهیلات اعطایی توسط شعبه jام بر حسب میلیون ریال
y3j: ستانده‌دوم یا سپرده های جذب شده شعبهjام به میلیون ریال
ج) رابطه بین‌متغیرها:
جهت تعیین ارتباط بین متغیرها سه نوع رابطه ریاضی مورد استفاده قرار گرفته است، که عبارتند از:
رابطه اول:
Y2j = (x1j, x2j, x3j, x4j )
که در آن y2j مقدار واقعی ستانده دوم یا میزان سپرده های جذب شده شعبه jام و y2j* مقدار براوردی یا مورد انتظار ستانده دوم شعبه استانی بانک کشاورزی jام است، که از رابطه‌رگرسیونی زیر با جای گذاری نهاده‌های شعبه jام به دست می آید.
Y2j = α۱ + β۱ x1j + β۲ x2j + β۳ x3j+ β۴ x4j
که در رابطه α۱، β۱، β۲ و β۳و۴β پارامترهای برآاوردی به کمک روش‌های‌رگرسیونی است.
y2j* میزان جذب سپرده مورد انتظار و به عبارتی مقدار براوردی یا مورد انتظار ستانده دوم شعبه استانی بانک کشاورزی jام است که پس از به دست آوردن معادله پارامتریک مذکور در رابطه اول، به ازای مقادیر واقعی نهاده ها به دست آمده است.
رابطه‌دوم:
E3j = max (z) = z0 j=0

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...