بررسی رابطه میان تورم و نااطمینانی تورم با وجود انتقال رژیم ... |
آنگار و زیلبرفارب[۸۶] (۱۹۹۳) نشان دادند که اثر تورم بر نااطمینانی تورم بستگی به میزان تغییرات تورم دارد. نتایج تجربی آنها نشان می دهد وقتی تغییرات تورم در سطح بالای قرار دارد یک رابطه مثبت وجود دارد و وقتی تغییرات تورم در سطح پایینی قرار دارد این اثر ناپدید می شود. آنها با بهره گرفتن از مدل دمتریادس[۸۷](۱۹۸۸) به بررسی رابطه تورم و نااطمینانی تورم پرداختند. آنها معتقدند که در محیط تورمی، هزینه اطلاعات نادرست یا تصمیم غلط نیز افزایش مییابد در نتیجه فعالان اقتصادی باید سرمایه گذاری بیشتری را در پیش بینی دقیقتر، تورم انجام دهند. در این الگو خطای پیش بینی (e) که معیاری از نااطمینانی تورم است وابسته به نرخ تورم و سرمایه گذاری برای پیش بینی تورم (I) است. این رابطه در معادله (۳-۸) نشان داده شده است:
(۳-۸)
بر اساس نظر اوکان و فریدمن: هر چه تورم بیشتر باشد نااطمینانی یا خطای پیش بینی افزایش مییابد و بر اساس نظر پورگرامی و مسکاس: به علت آن که هر چه سرمایه بیشتری برای پیش بینی دقیقتر تورم اختصاص دهند خطای پیش بینی کمتر می شود. افراد به دنبال حداقل کردن تابع هزینهشان هستند که از دو منبع ناشی می شود: یکی خطای پیش بینی و دیگری سرمایه گذاری در پیش بینی تورم. این تابع در رابطه (۳-۹) نشان داده شده است:
(۳-۹)
که است. رابطه (۳-۸) را در معادله (۳-۹) جایگذاری میکنیم.
(۳-۱۰)
افراد با انتخاب این که چه مقدار در پیش بینی تورم سرمایه گذاری کنند تابع هزینهشان را در معادله (۳-۱۰) حداقل می کنند. شرط مرتبه اول و دوم بهینهسازی به صورت زیر است:
(۳-۱۱)
(۳-۱۲)
در حالی که برابر است با و نیز برابر است با .
از معادله شماره (۳-۸) نسبت به π مشتق میگیریم. خواهیم داشت::
(۳-۱۳)
عبارت در معادله (۳-۱۳) را میتوان از رابطه (۳-۱۱) به دست آورد. به عبارت دیگر:
(۳-۱۴)
که و طبق شرط مرتبه دوم معادله (۳-۱۲)، مثبت است. رابطه (۳-۱۴) را در رابطه (۳-۱۳) جایگذاری میکنیم بعد از ساده سازی خواهیم داشت:
(۳-۱۵)
از آن جایی که و مثبت هستند علامت معادله شماره (۳-۱۵) بستگی به علامت عبارت ( ) دارد.
نشان میدهد اگر سرمایه گذاری تغییر کند تولید نهایی سرمایه گذاری (تغییر در خطای پیش بینی ناشی از یک تغییر در سرمایه گذاری) چه مقدار تغییر می کند. آنها فرض می کنند که . افزایش ثابت در سرمایه گذاری منجر خواهد شد که در بازههای کوچکتر خطای پیش بینی کاهش یابد.(مانند کاهش تولید نهایی در تابع تولید سنتی).
نشان میدهد چه مقدار (تغییر در خطای پیش بینی ناشی از تورم) توسط سرمایه گذاری تحت تأثیر قرار میگیرد. اگر باشد، دلالت بر آن دارد که هیچ اثری وجود ندارد. معادله (۳-۸) به صورت جدایی پذیر به شکل فرض می شود. بر اساس این فرض که ()، مثبت می شود همانطور که اوکان و فریدمن بحث کردند. یک فرض محتملتر در مورد آن است که باشد. به نسبتی که سرمایه گذاری در بخش پیش بینی تورم می شود اثر تورم بر خطای پیش بینی کاهش مییابد. راه دیگر برای بررسی علامت ، آن است که یادآوری شود . عبارت آخر اندازه میگیرد چه مقدار تولید نهایی سرمایه گذاری تحت تأثیر تورم قرار میگیرد. نرخ تورم بالاتر ممکن است از طریق سرمایه گذاری بیشتر در پیش بینی تورم، باعث کاهش خطای پیش بینی شود. این به نوبه خود دلالت بر منفی دارد. در واقع اگر و ، همانطور که قبلا بیان شد علامت مبهم می شود. در یک حالت ممکن است همان طور که اوکان و فریدمن معتقدند مثبت باشد و اگر تورم بالاتر باعث سرمایه گذاری بیشتر در پیش بینی شود و این سرمایه گذاری منجر به کاهش خطای پیش بینی و مطابق نظر پورگرامی و مسکاس منفی گردد[۸۸].
نتایج را میتوان بر روی شکل توضیح داد. منحنی هزینه همسان از معادله شماره (۳-۹) به دست می آید. منحنیها شیب رو به پایین دارند از آنجایی که افزایش خطای پیش بینی هزینه را افزایش میدهد، سرمایه گذاری باید کاهش یابد تا هزینه ثابت بماند. هرچه از
Π۰
B
e
I
e2
I1
I0
I2
I3
e1
e0
e3
C1
C0
C2
A
C
D
شکل-۳- ۲- خطای پیش بینی و سرمایه گذاری در پیش بینی تورم
مأخذ: (آنگار و زیلبرفارب، ۱۹۹۳)
مبدأ دورتر میشویم هزینه افزایش مییابد ( ). منحنی نشان میدهد برای سطح معینی از تورم، چگونه خطای پیش بینی همراه با سرمایه گذاری تغییر می کند.
در سطح تورم ، برای حداقل کردن هزینه نیاز به سرمایه گذاری است در نتیجه خطا در سطح می شود. وقتی تورم افزایش مییابد به () و منحنی به سمت بالا شیفت می کند برای همان مقدار مشخص از سطح سرمایه گذاری قبلی خطای پیش بینی متناسب با افزایش مییابد. نقطه مماس جدید بستگی به تحدب منحنی و منحنی هزینه دارد. امکان وقوع سه نتیجه وجود دارد : ۱- نقطه A، که نشان میدهد یک کاهش در سرمایه گذاری برای پیش بینی (از به ) رخ داده است و خطای پیش بینی بیشتر () شده است. ۲- نقطه B است که نشان میدهد با وجود این که سرمایه گذاری بیشتر شده است خطای پیش بینی نیز افزایش یافته است (). نتیجه سرمایه گذاری بیشتر در کاهش پیش بینی خطا را با نقطه D که تغییری در سرمایه گذاری نشده است میتوان مقایسه کرد. ۳- نقطه C است که نشان میدهد سرمایه گذاری بیشتر در پیش بینی خطا () و خطای پیش بینی کمتر () به دست آمده است.
۳-۲-۳-۲- اثر نااطمینانی تورم بر تورم
کوکرمن و ملتزر[۸۹] (۱۹۸۶) با بهره گرفتن از مدل بارو-گوردون[۹۰] که یک تابع تصمیم گیری برای سیاستمداران و یک تابع برای انتظار مردم از نرخ سیاستهای پولی انبساطی در نظر میگیرد نشان می دهند به علت اطلاع نداشتن مردم از سیاستهای که اتخاذ می شود این انگیزهای را برای سیاستگذاری ایجاد می کند که با یک شوک تورمی، رشد تولید را تحریک نماید. در واقع سیاستمداران با ایجاد تورم غافلگیرانه در یک محیط تورمی، سعی می کنند فعالیتهای واقعی اقتصاد را افزایش دهند. همچنین، زمانی که نااطمینانی تورمی در سطح بالایی قرار دارد، چون تصمیمات سرمایه گذاران، ممکن است تحت تأثیر منفی قرار گیرد و سیاستمداران احتمال می دهند که حجم فعالیتهای اقتصادی کاهش پیدا کند، سیاستهای انبساطی اتخاذ مینمایند. به تبع سیاستهای انبساطی، سطح عمومی قیمتها افزایش مییابد و لذا نااطمینانی تورمی علت تورم در جامعه خواهد بود.
در مقابل هولاند (۱۹۹۵) این اثر را با توجه به هزینه های اجتماعی، منفی میداند. نااطمینانی تورم هزینه اجتماعی را زیاد و رفاه اجتماعی را کاهش میدهد. سیاستگذاران برای کاهش عوارض جانبی سیاست تثبیت را پیاده میسازند در نتیجه آن تورم کاهش مییابد. خیلی از مطالعات تجربی نتایج متفاوت داشته و اثر نااطمینانی تورم بر تورم را مثبت، منفی یا بی معنا پیدا نموده اند. مطالعات اخیر که توسط هولاند (۱۹۹۵) و برودین و فونتاس[۹۱] (۲۰۱۰) انجام شده است نشان میدهد که این رابطه می تواند به مقدار زیاد به چرخههای تجاری بستگی داشته باشد (بالسیلار و همکاران، ۲۰۱۱).
۳-۳- ساختار الگو
در این قسمت به معرفی الگوی بکار گرفته شده در این پایان نامه برای بررسی رابطه تورم و نااطمینانی تورم پرداخته می شود. که در قالب مدل، گارچ در میانگین نامتقارن با دو متغیر وضعیت بررسی می شود.
۳-۳-۱- مدل گارچ در میانگین نامتقارن با دو متغیر وضعیت
برای نشان دادن پویاییهای تورم در رژیمها و وضعیت متفاوت اجازه میدهیم میانگین شرطی و واریانس شرطی هر کدام خصوصیات تغییر ساختاری متعلق به خودشان را داشته باشند(چانگ، ۲۰۱۲). در این جا از مدل انتقال رژیم چانگ (۲۰۱۲) با دو متغیر وضعیت مستقل به منظور بررسی رفتار نرخ تورم استفاده می شود. در قسمت زیر ساختار الگو به صورت فشرده توضیح داده می شود.
(۳-۱۶)
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 07:29:00 ب.ظ ]
|